Áram és víz nélkül maradt egy kedvelt görög turistaváros

The Hydra Island in Greece Greece TOURISM View Piraeus ISLAND The Hydra Island in Greece ECONOMY travel tripl human interest HORIZONTAL SEA SUMMER nature
Yachts and boats moored in the harbor of Hydra, Greece, on October 22, 2017. The distance from Piraeus to the capital of the island of Idra is 37 nautical miles (68 km) (Photo by Danil Shamkin/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Második napja nincs víz és áram a görögországi Ídra szigetén, amely a turisták egyik kedvelt üdülőhelye. Először az áramellátás szűnt meg, hétfőre pedig a vízszolgáltatásban is fennakadások keletkeztek.
Vágólapra másolva!

A meghibásodások miatt a szokottnál jóval csendesebb a sziget; az éjszakai világítás hiánya az ilyenkor egyébként nyüzsgő utcákon is meglátszik, hiszen egyelőre csupán petróleum- és elemlámpák, illetve mobiltelefonok fényei világítanak.

A görög közszolgálati rádió információja szerint

Éjszaka hadihajók vittek vizet a szigetre – tudatta Jórgosz Kukudakisz polgármester, aki azt is elmondta, hogy további két generátort várnak még, amelyek elméletileg már hétfőn megérkeznek Ídra kikötőjébe.

Elment az áram, már víz sincs Forrás: NurPhoto/Danil Shamkin/NurPhoto/Danil Shamkin

Hozzátette, hogy reméli, a probléma gyorsan megoldódik, egyelőre azonban nem tudják biztosan, mi okozta a meghibásodást.

Ídra szigete egy víz alatti vezetéken át kapja az áramot, valószínűleg ez hibásodott meg.

A hatvanöt négyzetkilométeres sziget egyike Görögország népszerűbb turistaparadicsomainak.

Ídra kevesebb mint hetven kilométerre fekszik Athéntól, és kevesebb mint hét kilométerre a Peloponnészoszi-félszigettől.