Az olasz kormány több szerződést is felülvizsgál a genovai hídomlás után

Hídomlás Genova
Vágólapra másolva!
Az olasz kormány az autópálya-üzemeltetés mellett felülvizsgálja a televíziós, a távközlési és a vízgazdálkodási koncessziókat is – közölte Luigi Di Maio miniszterelnök-helyettes az Il Corriere című napilapban pénteken megjelent interjújában.
Vágólapra másolva!

Az infrastrukturális koncessziók azért kerültek napirendre Olaszországban, mert az augusztus 14-én leszakadt genovai Morandi autópálya-völgyhidat az Autostrade per l'Italia (ASPI) magáncég üzemeltette.

– jelentette ki Di Maio.

Giovanni Castellucci, az ASPI-nak és anyacégének, az Atlantiának az elnök-vezérigazgatója a La Stampa című lap pénteki számában úgy nyilatkozott, hogy

felelősnek érzi magát a genovai völgyhíd összeomlásáért, de bűnösnek nem.

Giovanni Castellucci, az ASPI-nak és anyacégének, az Atlantiának az elnök-vezérigazgatója a történtek miatt nem érzi magát bűnösnek Forrás: MTI/EPA/ANSA/Luca Zennaro

Danilo Toninelli olasz közlekedési miniszter a múlt héten azt mondta, hogy a kormány saját kezébe akarja venni a genovai híd újjáépítését, és semmiképpen nem akarja átengedni a bírálatok kereszttüzébe került sztrádatársaságnak.

A pénzt hozzá mindazonáltal az üzemeltető ASPI-nak kell biztosítania

– jegyezte meg a miniszter.

A 2018. augusztus 14-én leszakadt genovai Morandi autópálya-völgyhíd Forrás: AFP

Az összeomló Morandi autópálya-völgyhídról több mint harminc gépjármű zuhant a 45 méteres mélységbe, és 43 ember halt meg a katasztrófában.