Fegyveresek támadtak rendőrökre Brisbane-ben

Brisbane, Ausztrália, támadás
Brisbane, 2018. december 3. Az ausztrál rendőrség különleges alakulatának tagjai a Chasely Apartments Hotel egyik szobájában és tetején Brisbane-ben 2018. december 3-án, miután két fegyveres tüzet nyitott rendőrökre a város egyik legforgalmasabb utcáján, majd elbarikádozta magát az épületben. A fegyvereseket őrizetbe vették, és hamarosan vádat emelnek ellenük. MTI/EPA/Dan Peled
Vágólapra másolva!
A támadók egy brisbane-i szállodába menekültek, ott barikádozták el magukat. Az ausztrál város egyik legforgalmasabb utcáját, a Coronation Drive-ot lezárták.
Vágólapra másolva!

Frissítés: Hat órával azután, hogy elbarikádozták magukat, a rendőrség letartóztatta a két támadót, akik a tárgyalásokat követően önként adták fel magukat. Hamarosan vádat emelnek ellenük.

Az ausztrál rendőrség különleges alakulatának tagjai a Chasely Apartments Hotel egyik szobájában és tetején Forrás: MTI/EPA/Dan Peled

Az ABC ausztrál hírtelevízió jelentése szerint

az ismeretlen fegyveresek tüzet nyitottak két rendőrre a város egyik legforgalmasabb utcáján,

a Coronation Drive-on. A rendőröknek - akik több bűncselekmény ügyében nyomoztak ott - nem esett bajuk. A lövöldözés után a támadók a Chasely Apartments Hotelben barikádozták el magukat, a rendőrséggel is tárgyalnak - írja a News.com.

Az incidens miatt a rendőrség lezárta a környékbeli utcákat, ami nagy fennakadásokat okozott a város közlekedésében. Leállt a kompközlekedés is a központi Oceanflower városnegyed és Brisbane többi része között. A rendőrség arra kérte a város lakóit, hogy kerüljék a környéket.