Újabb nigériai maffiatagokat tartóztatott le az olasz rendőrség

Vágólapra másolva!
Matteo Salvini belügyminiszter Twitter-oldalán tette közzé, hogy az olasz rendőrség újabb, feltételezhetően a nigériai maffiához tartozó tagokat tartóztatott le, ezúttal nyolc személyt. 
Vágólapra másolva!

Az olasz rendőrség kedden, Torinóban tartóztatott le nyolc nigériai migránst, akik a korábbi letartóztatottakhoz hasonlóan szintén humanitárius célú tartózkodási engedéllyel lehetnek a dél-európai országban.

A rendőrség szerint a gyanúsítottak az olaszországi nigériai maffia tagjai lehetnek. Ahogy az olasz Ansa oldalán olvasható, Salvini méltatta az olasz rendőrséget, szerinte

Az elmúlt időszakban egyre több esetről számolt be az Origo is, mely szerint afrikai bevándorlókat tartóztatott le az olasz rendőrség erőszakos szexuális támadás vagy szervezett bűnőzés miatt. De arra is volt példa, hogy egy nigériai migráns úgy megütötte társát, hogy az kómába esett. Az olasz parlament az elmúlt napokban nagy többséggel fogadta el a migrációs-biztonsági törvénycsomagot, melynek célja a migránsbűnözés visszaszorítása, illetve az illegális bevándorlók gyorsabb kitoloncolásának lehetősége.