Rögtön négyszemközti találkozóval kezdődik a Trump-Kim csúcs

Donald Trump, Ki Dzsongun, csúcstalálkozó, 2018.06.12., GALÉRIA
A sajtó előtt üdvözölve egymást rövid, derűlátó nyilatkozatokat tettek. Trump kijelentette, hogy megtiszteltetés számára az észak-koreai vezetővel találkozni, és szerinte "kiváló kapcsolat" alakul majd ki közöttük, "ehhez nem fér kétség". Kim pedig azt mondta: találkozójukat az tette lehetővé, hogy legyőzték annak minden akadályát, "a régi beidegződéseket és az előítéleteket"
Vágólapra másolva!
Négyszemközti megbeszéléssel kezdődik Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsong Un észak-korai vezető csúcstalálkozója szerdán Vietnám fővárosában, Hanoiban – közölte Sarah Huckabee Sanders, a Fehér Ház szóvivője útban Hanoi felé az elnöki különgépen.
Vágólapra másolva!

Sarah Huckabee Sanders az elnökkel utazó újságírókat tájékoztatta arról is, hogy a négyszemközti megbeszélés után díszvacsora fogadja a két vezetőt és kíséretüket, majd a kétoldalú tárgyalások csütörtökön kezdődnek.

Ez lesz Donald Trump és Kim Dzsongun második találkozója Forrás: AFP/Saul Loeb

A csütörtöki tárgyalások előtt az amerikai küldöttség vietnámi vezetőkkel folytat megbeszéléseket.
Az amerikai-észak-koreai csúcstalálkozót február 27-én és 28-án tartják, a tervek szerint két napig tart, de Mike Pompeo külügyminiszter vasárnap egy televíziós interjúban az mondta: szükség esetén meg is hosszabbíthatják.

Mike Pompeo, aki nem az elnökkel együtt utazik, hétfőn este érkezett meg Hanoiba. A vietnámi fővárosban van a múlt hét óta Stephen Biegun, a külügyminisztérium észak-koreai különmegbízottja is.
Kim Dzsongun kedden érkezett meg Vietnámba, miután a Kim-dinasztia különvonatával mintegy 4500 kilométert tett meg Észak-Koreából a délkelet-ázsiai országba Kínán keresztül.