A finneknek elegük lett abból, hogy a migránsok gyerekeket erőszakolnak

Finnország, menekültek, migráns
Migrants queue in front of a refugee reception centre in Tornio,Finland on September 25, 2015. Finland, whose Lapland steppe forms the European Union's northernmost border, expects to receive 25,000 to 30,000 asylum applications this year, compared to 3,600 in 2014. AFP PHOTO / Lehtikuva / PANU POHJOLA FINLAND OUT (Photo by PANU POHJOLA / LEHTIKUVA / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Odin Katonái nevű csoport az után kezdett járőrözésbe az utcákon és közterületeken, hogy a finnországi Oulu városában az utóbbi időben a migránsok egyre több nemi erőszakot követtek el gyerekekkel szemben.
Vágólapra másolva!

A négy éve alapított szervezet tagjai többek között bevásárlóközpontokat is megfigyelés alatt tartanak, ugyanis ezek azok a helyek, ahol a migránsok leginkább leselkednek áldozataikra. Az Odin Katonáit természetesen azonnal megpróbálták rasszistának és neonácinak beállítani, amiért nem akarják tétlenül nézni, ahogyan a külföldiek vadásznak a gyerekeikre.

A szervezet megítélése a nyilatkozatok alapján egyébként elég ellentmondásos. Seppo Kolehmainen rendőrfőkapitány például üdvözölte az utcai járőrözést, de Petteri Orpo belügyminiszter már más véleményen van: „Finnországban a hatóságok dolga, hogy gondoskodj az állampolgárok biztonságáról" – mondta a tárcavezető.

A 2015-ben kezdődött migránsválság következtében tízszer annyi bevándorló érkezett az északi országba.

Az ennek nyomán létrejött Odin Katonái mára egy kiterjedt hálózatot épített ki: jelen vannak Svédországban, Norvégiában, Németországban, Nagy-Britanniában, Belgiumban, Észtországban, Kanadában, Ausztráliában és az Egyesült Államokban is.