A 19 éves, homoszexuális Bilal Hassani képviseli Franciaországot az Eurovízión

Vágólapra másolva!
Bilal Hassani nyerte szombat este az eurovíziós dalfesztivál francia döntőjét, így ő képviseli majd Franciaországot. Bilal Hassani másfél éve jelentette be, hogy homoszexuális, és azóta gyakran beszél erről. A marokkói származású fiatalember arról is írt egyik rajongói oldalán, hogy muszlim.
Vágólapra másolva!

Bilal Hassani 2014-ben tűnt fel, az akkor 14 éves fiú elindult a The Voice Kid című vetélkedőn. (Annak idején Magyarországon a TV2-n is ment ez a műsor.) A Voice gyerekváltozatában a döntőbe Conchita Wurst ismert számával jutott be. Conchita Wurst volt az a szakállas nőnek öltözött osztrák fiatalember, aki megnyerte az Eurovíziót.

Nemi identitásáról sokszor beszél nyilvánosan. A 2017-es gay pride előestéjén jelentette be egyébként, hogy homoszexuális. Később pedig azt állította, hogy azért rúgták ki az iskolából, mert meleg.

Most Hassani egy Király című számmal nyert. A nemzetközi zsűrinek nem tetszett különösebben a produkciója, végül a nézők szavazataival győzött. Ugyanakkor állítása szerint azóta sokan szidták és fenyegették az interneten.