Egy közveszélyes, pszichiátriai beteg nő ölt meg tíz embert Párizsban, mert a francia állam nem tette a dolgát

Vágólapra másolva!
Elkerülhető lett volna a párizsi háztűz, amiben 10-en haltak meg, ha a francia pszichiátriai szolgálat és a rendőrség végzi a dolgát - derül ki a Le Figaro értesüléseiből. Keddre virradó éjjel Párizs délnyugati, XVI. kerületében gyújtott fel egy házat egy pszichiátriai beteg nő. A 40 éves nőt korábban már többször feljelentették, de a rendőrség mindig elengedte. A pszichiátriáról napokkal a gyújtogatás előtt engedték ki. 
Vágólapra másolva!

Utoljára egy órával a tűz előtt jártak rendőrök a házban. Az egyik szomszéd hívta ki őket, mert nem tudtak aludni a rádióját bömböltető nőtől. A rendőrök azonban azzal mentek vissza a kapitányságra, hogy

Az sem tűnt fel senkinek, hogy már többször volt eljárás ellene családon belüli erőszak miatt, de akkor is mindig kiengedték.

A 40 éves nőt az elmúlt tíz évben 13-szor kezelték a pszichiátrián, összesen öt évet volt bent, minden alkalommal a családja kérésére.

Legutoljára január 30-án, napokkal ezelőtt távozott a kórházból, az orvosok azt mondták, nem jelent veszélyt az emberekre.

Most, miután a rendőrök elmentek, felgyújtotta a házat. Azért, mert bosszút akart állni a rendőröket kihívó szomszédján, Nicolas L. tűzoltón. Egy papírra felírta: "Tűzoltó vagy, szereted a lángokat. Tessék", majd a papírt leöntötte valamilyen gyúlékony anyaggal, az ajtó alatt becsúsztatta a tűzoltó lakásába, és meggyújtotta. Nicolas L. gyorsan eloltotta, de addigra a nő már a ház több pontján tüzet gyújtott.

A tűzben 10-en haltak meg, hárman azért, mert nem tudtak kijutni a szűk lépcsőházból és kiugrottak az ablakon. A többi áldozat, a Le Figaro megfogalmazása szerint "szénné égett". A túlélők közül többen úgy menekültek meg, hogy feljutottak a tetőre.

A gyújtogató nőt az utcán fogták el, amikor egy kocsit akart felgyújtani. A pszichiátriára szállították, a történtek után különösen érdekes lesz, hogy továbbra is beszámíthatónak nyilvánítják-e, mint eddig.