Megszavazta a dán parlament: lakatlan szigetre kerülhetnek a migránsok

Dánia, bevándorlók, menekültek, migránsok
Migrants, mainly from Syria, walk on the highway 12km north of Rodby, Denmark moving to the north on September 7, 2015. The refugees want to reach Sweden to seek asylum there. AFP PHOTO / Scanpix Denmark /BAX LINDHARDT DENMARK OUT (Photo by BAX LINDHARDT / SCANPIX DENMARK / AFP)
Vágólapra másolva!
Új bevándorlásellenes törvényeket szavazatott meg a dán parlament, többek között kitoloncolási központot fognak létrehozni a bűnöző migránsok számára egy lakatlan szigeten.
Vágólapra másolva!

A változtatásokat paradigmaváltónak nevezte a bevándorlásellenes Dán Néppárt, amely régóta kardoskodott a törvények elfogadása mellett – írja a 888.hu.

Szír migránsok Dániában Forrás: AFP/Bax Lindhardt

Az új törvények többek között jelentősen csorbítják az integrációs törekvésekre szánt anyagi forrásokat,

A most elfogadott változtatások szerint az eddig lakatlan Lindholm szigetét egy kitoloncolási központtá tennék,

ahova az elítélt, büntetett előéletű migránsokat küldenék – onnan pedig vissza abba az országba, ahonnan jöttek.

Lindholm szigete Forrás: 888.hu

Ez volt az, ami a legtöbb vitát váltotta ki a bevándorláspárti médiumokban, a döntést a pénzügyminiszter a következőképp indokolta:

Dánia bevándorlásellenes politikája tehát tovább folytatódik, és a héten a Dán Néppárt már kezdeményezte, hogy a svéd határon ideiglenesen bevezetett határellenőrzést tegyék állandóvá.

Emellett továbbra is a kitart a dán kormány amellett, hogy amelyik országot biztonságosnak nyilvánították, oda térjenek haza a Dániában tartózkodó migránsok.