Pakisztáni bevándorlók akartak halálra gázolni egy rendőrt Párizsban két luxusautóval

Vágólapra másolva!
Egy hétfős muszlim család két luxusautóval próbált meg egy rendőrt halálra gázolni Párizsban az izraeli nagykövetség előtt hétfő kora este. A támadókat sikerült beazonosítani, 48 órán belül elkapták, majd gyilkossági kísérlet vádjával letartóztatták őket.
Vágólapra másolva!

A Ripost azt írja, hogy a két autóban, egy BMW-ben és egy Mercedesben brit papírokkal rendelkező pakisztáni bevándorlók utaztak. Egymásután haladva, a megengedett sebesség többszörösével próbálták elgázolni a Champs-Élysées közelében található izraeli nagykövetség előtt álló rendőrt hétfő kora este. Először áthajtottak a szembehaladó sávba, felugrattak járdaszegélyre, majd megcélozták a szolgálatot teljesítő tisztet.

Egy szemtanú beszámolója szerint centiken múlott a tragédia. A rendőr éppenhogy el tudott ugrani az autók útjából

- írja a lap a Daily Mail internetes kiadására hivatkozva.

A gyilkossági kísérlet után a sofőrök elhajtottak, de a térfigyelő kamerák alapján sikerült beazonosítani az autókban ülők egy részét. Egy rendőrségi közlemény szerint az este hátralévő részében a két luxusautót többször is látták együtt haladni a francia köztársasági elnök rezidenciája, az Élysée-palota környékén. Feltételezések szerint itt további potenciális áldozatok után kutattak az ámokfutók.

Az eset után rendőrségi hajsza vette kezdetet. Kevesebb mint 48 óra alatt meg is találták a feltételezett elkövetőket. Összesen hét, rokoni kapcsolatban álló személyt (4 férfit és 3 nőt) tartóztattak le gyilkossági kísérlet vádjával. Közülük többen kiskorúak.

A gázolásos merényletkísérlethez használt luxusautókat feltételezhetően lopták, ugyanis hamis rendszámok voltak rajtuk.

A rendőrség elmondása szerint az elkövetők cserbenhagyásos gázolást szerettek volna elkövetni hivatalos személyek ellen. A francia törvények értelmében ez

számít, amiért a vádlottakat tényleges életfogytiglani börtönbüntetéssel is sújthatják - olvasható a Ripost oldalán.