Magyar kormányzati támogatással épülhet fel a kommunizmus áldozatainak múzeuma Washingtonban

SZIJJÁRTÓ Péter; MURASKO, Mihail
Budapest, 2020. november 27. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Mihail Murasko orosz egészségügyi miniszterrel közösen tartott sajtótájékoztatóján a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2020. november 27-én. MTI/Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államok Kongresszusa által ezelőtt 27 évvel létrehozott Kommunizmus Áldozatai Emlékalapítvány magyar kormányzati támogatással valósíthatja meg a kommunizmus áldozatainak múzeumát, illetve kutatóközpontját – hívta rá fel a figyelmet a közösségi oldalán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.
Vágólapra másolva!

A magyar diplomácia vezetője közölte: kiábrándító látni azokat a nemzetközi politikai törekvéseket, melyek a kommunizmus bűneinek relativizálására és a kommunista ideológia képviselőinek mentegetésére irányulnak.

– fűzte hozzá.

Szijjártó Péter emlékeztetett rá:

Ezért hozta létre 27 évvel ezelőtt az Egyesült Államok Kongresszusa a Kommunizmus Áldozatai Emlékalapítványt, melynek célja, hogy egy múzeumot és egy kutatóközpontot építsen fel Washington szívében.

A héten aláírták azt a szerződést, melynek értelmében

a magyar kormány 10 millió dollárral járul hozzá ezen terv megvalósításához.

A lengyel és magyar történelmi emlékezet közösségét mutatja az a tény, hogy a lengyel kormány is komoly összeget ajánlott fel – részletezte a miniszter.

– zárta bejegyzését Szijjártó Péter.