Átírták a Wikipédiát, hogy ne derüljön ki, Soros áll az agresszív tüntetések egyik fő szervezete mögött

Black Lives Matter Demonstration In Paris NurPhoto Social Issue Protest DEMONSTRATION US United States Minneapolis VIOLENCE Crime Law and Justice POLICE VIOLENCE Black Lives Matter Man Killed George Floyd Protest US Protest Human rights and civil libertie
Demonstrators during a rally in Paris, France, on June 2020, protesting against the police violence and the death of George Floyd. Floyd died May 25 after being restrained by Minneapolis police. (Photo by Adnan Farzat/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Míg 2020. május 31-én a Soros György által finanszírozott szervezetekről szóló szócikkben még szerepelt a Black Lives Matter a Wikipédián, másnapra, 2020. június 1-jére már levették a felsorolásból. Valakik nagyon nem akarják, hogy kiderüljön, a spekuláns áll az agresszív tüntetések mögött. 
Vágólapra másolva!

Mint ismert, az egyesült államokbeli erőszakos tüntetéshullámot egy fekete férfi halála váltotta ki, aki rendőri intézkedés közben vesztette életét. Korábbi cikkünkben beszámoltunk róla, hogy a radikális baloldali tiltakozásoknak két fő szervezője van, a Black Lives Matter és az Antifa.

Eltüntették a Soros-szervezetek közül

Egyre többen gondolják úgy, hogy a fosztogatásba, gyújtogatásba torkolló tömegtüntetések mögött Soros György áll. Erre utalt Donald Trump elnök is, aki Twitter-oldalán megosztotta a Fox Newsnak azt az adását, amelyben a spekuláns szerepéről beszélgettek. Ezt a narratívát erősíti, hogy a napokban Soros alapítványa, a Nyílt Társadalom Alapítványok váratlanul kiadott egy magyarázkodó közleményt, amelyben tagadták, hogy ők állnának a háttérben. Nem véletlenül lépték meg ezt: közismert, hogy mind a Black Lives Matternek, mind az Antifának fontos támogatója Soros. Éppen ezért kifejezetten érdekes, hogy

míg 2020. május 31-én még a Soros által finanszírozott szervezetekről szóló szócikkben még szerepelt a Black Lives Matter a Wikipédián, másnapra, 2020. június 1-jére már levették a felsorolásból.

Ugyanazon a napon, amikor kijött a tagadó közlemény - írja a Tűzfalcsoport Blog az Investment Watch nevű oldalra hivatkozva.

Forrás: Investmentwatchblog

Soros pénze

Pedig a BLM egyértelműen köthető a spekulánshoz. A Washington Times írta meg még 2016-ban, hogy legalább 33 millió dollárt kaptak Soros Györgytől.

Ráadásul 2015-ben Freddie Gray rendőrségi őrizetben bekövetkezett halála miatt a Nyílt Társadalom Alapítvány közleményt tett közzé arról, hogy "a jelenlegi események egyedülálló lehetőséget nyújtanak arra, hogy felgyorsítsuk a helyi végrehajtó szervek által generált és fenntartott strukturális egyenlőtlenséget, egyúttal bevonjuk a reform alakításába és monitorozásába azokat a lakosokat, akiket Baltimore-ban a történelem során jogaiktól megfosztottak". Egy ezt követő jelentésben pedig arról is beszámoltak, hogy a fekete aktivisták befolyásolni tudják a 2016-os amerikai elnökválasztást. Ekkor

legalább 650.000 dollárt utalt Soros a Black Lives Matternek, miközben más, rendőrellenes szervezeteket is támogatott.

Természetesen a támogatás tényét akkor is tagadták. Ennek köszönhetően a Black Lives Matter-tüntetésen megölt rendőrök miatt egy szintén dallasi, ráadásul afroamerikai rendőr beperelte többek között Sorost, amiért buzdított a "rendőrök elleni harcra". Azzal is megvádolta a spekulánst, hogy legalább 80 embernek és szervezetnek is fizetett azért, hogy tüntessenek.

A Black Lives Matter tagjai tüntetés közben - mindennaposak a rongálások és fosztogatások az Egyesült Államokban Forrás: NurPhoto via AFP/Adnan Farzat/NurPhoto/Adnan Farzat

Az Antifa esetében is egyértelmű a kapcsolat Sorossal. A szervezet egyik fő pénzügyi forrása ugyanis az Alliance for Global Justice (Szövetség a Globális Igazságért). Az AFGJ pedig a Nyílt Társadalom Alapítványtól kap jelentős támogatásokat, mindemellett pedig a Tides Alapítványtól is, ami gyakorlatilag - a Tűzfalcsoport kifejezése szerint - Soros egyik "pénzmosodája", ezen keresztül is támogatja az általa fontosnak tartott ügyeket.

"Az USA-ban választási év van, és Soros nagyon nem szeretné, ha Trump nyerne. Nem érdekli, hány város, kisvállalkozás ég le, hány ember hal meg, hiszen számára a cél szentesíti az eszközt, és nincs az az összeg, amit szégyellene kifizetni azért, hogy elérje a célját. Az őrület pedig az elmúlt napokban, hetekben elkezdett átterjedni a világ más részeire is" - összegzett az oknyomozó portál.