Megkéseltek két embert Németországban

Vágólapra másolva!
Megtámadtak két járókelőt a németországi Erfurtban - írja a Thüringer Allgemeine.
Vágólapra másolva!

Friss:

Elkapták a támadót.

A késes támadás után több lakossági bejelentés is érkezett a rendőrségre, amiket a nyomozók ellenőriztek. A gyanúsított egy 32 éves német férfi, aki erőszakos és más bűncselekmények miatt már ismert volt a rendőrök előtt.

A férfit délután az otthonában sérülten megtalálták, és elfogták.

Sérüléseit vélhetően saját magának okozta. A sérülései miatt kórházba szállították. A késeés oka továbbra sem ismert. De a nyomozás adatai szerint a késelő és az áldozatok korábban nem ismerték egymást - áll a rendőrség közleményében.

A rendőrség veszélyes testi sértéssel vádolja a férfit. További információt nem közöltek róla

A megkéselt 45 és 68 éves áldozat sérülései súlyosak, kórházba szállítás után megoperálták őket.

Korábban írtuk: Az oldal azt írja, hogy egy férfi megtámadt két ember a kelet-németországi Erfurtban hétfő reggel, majd elmenekült a helyszínről. A késelés hétfő kora reggel történt a Türingia tartományi főváros egy külső kerületében, egy lakótelepen.

A rendőrség azt közölte, hogy az áldozatok életkora 45 és 68 év, őket kórházba szállították.

Úgy hiszik, hogy a támadó késsel sebesítette meg őket.

A rendőrségi szóvivő azt közölte, hogy a sérülések nem életveszélyesek.

- mondta Julia Neumann rendőrségi szóvivő a Welt hírtelevíziónak.

Heute Morgen verletzte ein bisher unbekannter Täter in #Erfurt zwei Passanten und flüchtete anschließend zu Fuß. Aktuell fahnden wir mit Hochdruck nach dem Täter. Die beiden Opfer werden aktuell medizinisch behandelt, sind aber nicht lebensbedrohlich verletzt.

A menekülő férfit helikopterrel keresik a hatóságok, a rendőrség fokozott óvatosságra inti a helyi lakosokat.

A támadó indítéka egyelőre nem ismert.

A rendőrség szerint az elkövető állítólag 20 és 30 év közötti, barna pulóvert és sötét nadrágot visel, szőke vagy vöröses göndör haja, illetve heges arca van.

A türingiai rendőrség Twitter-bejegyzésben kérte, hogy mindenki tartózkodjon a találgatások és feltételezések terjesztésétől, és azt ígérték, hogy tájékoztatják a nyilvánosságot, amint vannak újabb adataik.

Ahogy az Origo is beszámolt róla, június 25-én késeléses terrortámadás történt Németországban: egy szomáliai migráns három embert megölt, sokakat megsebesített.