Nem írja alá Babis az EU-vezetők felhívását a magyar gyermekvédelmi törvénnyel kapcsolatban

BABIS, Andrej
Andrej Babis cseh kormányfő bejelentette, hogy szerdától meghatározatlan időre felfüggesztik az oktatást az általános- és közép-iskolákban.
Vágólapra másolva!
Andrej Babis cseh kormányfő utólagosan sem kívánja támogatni azt a 17 európai uniós vezető által a szexuális kisebbségek védelme érdekében a közelmúltban aláírt felhívást, amelynek megfogalmazásához a magyar Országgyűlés által elfogadott gyermekvédelmi törvény adta az indítékot.
Vágólapra másolva!

A miniszterelnök csütörtökön a cseh képviselőházban az uniós vezetők felhívását "szócséplésnek" minősítette. Az ellenzéki Cseh Kalózpárt képviselőit, akik az interpellációk során arról kérdezték Babist, miért nem írta alá az európai vezetők június 22-én Brüsszelben elfogadott felhívását, a kormányfő a migráció támogatása kapcsán árulóknak nevezte, akik Brüsszel utasításai szerint próbálják meg szétverni Csehországot.

Andrej Babis cseh kormányfő nem írja alá az EU-vezetők felhívását a magyar gyermekvédelmi törvénnyel kapcsolatban Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

– Ők (a szexuális kisebbségek tagjai) valamiféle jogokat akarnak. Én nem írok alá semmiféle szócséplést, amit Európából diktált valaki önöknek – reagált a cseh kormányfő Tomás Martínka kalózpárti képviselő kérdésére, aki azt tudakolta, csatlakozik-e Csehország az uniós vezetők Magyarországot bíráló felhívásához.

– Nem tudom, miért tenném ezt meg – szögezte le Andrej Babis.

Csehország és Magyarország a cseh miniszterelnök szerint szuverén országok.

– fejtette ki Andrej Babis. Úgy vélte, hogy a vitatott magyar törvény nem a szexuális életet érinti, hanem a gyermekek és a szülők védelmét szolgálja.

– A gyerekeket a szülőknek kell nevelniük, nem pedig valamilyen civil szervezetnek – húzta alá. Megjegyezte, hogy személyesen nincs semmi gondja a homoszexuálisokkal, több barátja is van köztük.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!