Kutyák mentettek ki 14 embert Olaszországban a tengerből

RESCUE DOG RESCUE SEA LIFEGUARD WATER BEACH SAND SQUARE
Gdansk, Poland 11th, June 2016 Dozen rescue dogs took part in the 2nd Water Rescue Dogs Cup of Poland in Gdansk Brzezno on the Baltic Sea coast. Lifesaving dogs had to pass a test of obedience and the rescue of a man on the rough waters of the Baltic Sea (Photo by Michal Fludra/NurPhoto) (Photo by Michal Fludra / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Három család 14 tagját, köztük nyolc 6-12 éves gyermeket mentettek ki a tengerből vízimentésre kiképzett kutyák vasárnap egy olaszországi fürdőhelyen.
Vágólapra másolva!

A három család mintegy 100 méterre tartózkodott a parttól a Rómától délre fekvő Sperlonga strandján gumimatracokon, gumicsónakokon és egy szörfdeszkán,

amikor egy hirtelen tengeráramlat elsodorta őket.

A fürdőzők nem tudtak visszaevickélni a parthoz, ráadásul a

magas hullámok miatt néhány gyermek kiesett a gumicsónakból.

Egy fiatal nő hallotta meg a segélykiáltásokat és értesítette a több száz méterre lévő vízimentőket, akik három speciálisan kiképzett labradort, a négyéves Erost, a hétéves Myát és az ötéves Mirát küldték a segítségükre.

Három család 14 tagját, köztük nyolc 6-12 éves gyermeket mentettek ki a tengerből vízimentésre kiképzett kutyák vasárnap Olaszországban - Illusztráció Forrás: NurPhoto via AFP/Michal Fludra/NurPhoto/Michal Fludra

A mentőkutyák 20 perc alatt biztonságba helyezték mind a 14 "hajótöröttet", a szokatlan mentőakciót 400 ember figyelte a partról.

A sikeres mentést tapssal és hangos köszönetnyilvánítással köszönték meg az ebeknek.

Köszönetet mondott és gratulált a kutyáknak Sperlonga polgármestere, Armando Cusani is, aki szerint az eset is bebizonyította, hogy helyes döntés volt mentőkutyák bevetésével is megerősíteni a fürdőzők biztonságát.

Az olaszországi strandokon 1994 óta alkalmaznak vízimentőkutyákat.