Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Vörös szőnyeg és közönség nélkül rendezik meg a Golden Globe-ot

Horizontal
(FILES) In this file photo taken on December 13, 2021 the stage is set for the nominations announcement for the 79th Golden Globe Awards, at the Beverly Hilton Hotel in Beverly Hills, California. - A stripped-down Golden Globes will go ahead with no audience or media on January 9, 2022, as the event traditionally known as Hollywood's biggest party reels from an industry boycott over ethical lapses by its organizers. (Photo by Robyn Beck / AFP)
Vágólapra másolva!
A Golden Globe-díj-átadót helyi idő szerint vasárnap 18 órakor rendezik meg a Los Angeles-i Beverly Hilton Hotelben, de elmarad a sztárok vörös szőnyeges felvonulása, és közönséget sem hívnak a ceremóniára.
Vágólapra másolva!

A Hollywoodban akkreditált külföldi tudósítók szervezetének (HFPA) közleménye a koronavírus-járvány terjedésére hivatkozott a visszafogott díjátadót magyarázva - írta szerdán a CNN online kiadása.

- fogalmaztak, hozzátéve, hogy a díjátadón résztvevőktől a belépéshez nemcsak oltási igazolást, hanem egy 48 óránál nem régebbi negatív tesztet is kérnek.

A Golden Globe-díj-átadót helyi idő szerint vasárnap 18 órakor rendezik meg a Los Angeles-i Beverly Hilton Hotelben, de elmarad a sztárok vörös szőnyeges felvonulása, és közönséget sem hívnak a ceremóniára Forrás: AFP/Robyn Beck

A vendégeknek maszkot kell viselniük, és távolságot kell tartaniuk a bálteremben, ahol a ceremóniát rendezik.

A Variety szerint a Golden Globe-gála szervezőinek nem sikerült meggyőzniük egyetlen nagy hollywoodi sztárt sem, hogy részt vegyen a díjátadó ünnepségen, amely eddig hagyományosan a filmes díjszezon nyitánya volt.

A díjátadónak nem lesz tévéközvetítése.

Az NBC tévécsatorna még tavaly bejelentette, hogy a HFPA gyakorlatával kapcsolatban felmerült etikai kérdések és a tagság sokszínűségének hiánya miatt nem közvetíti a gálát.

A HFPA azonban keddi közleményében felidézte, hogy az elmúlt nyolc hónapban számos alapvető változást vezetett be, egyebek mellett új viselkedési kódexet vezettek be, és 21 új taggal, köztük fekete újságírókkal bővítették a szervezetet.

A 79. Golden Globe-díj jelöltjeit decemberben hozták nyilvánosságra.

A legtöbb, 7-7 jelölést a filmes mezőnyből Jane Campion A kutya karmai között című westernje és Kenneth Branagh Belfast című önéletrajzi ihletésű filmje kapta, a tévésorozatok közül pedig az HBO Utódlás című produkciója esélyes a legtöbb, öt díjra.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről