Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Tizenketten meghaltak, amikor tengerjáróval ütközött egy motorcsónak Madagaszkáron

Madagaszkár, vihar, ciklon, hajó
An aerial view taken on February 11, 2022 shows the Mauritian oil tanker Tresta Star, stranded off the coast of Reunion Island, at Le Tremblet, place of the 2007 lava flow, near Saint-Philippe, after the Batsirai cyclone hit Madagascar and the area on February 6. - The emptying of the fuel tanks continues on February 11, 2022 on the Mauritian ship stranded in Saint-Philippe. Two missions are planned for the day: cleaning on board the boat and evacuation of waste, and investigations in the submerged parts to find solutions to seal the identified breaches. (Photo by Richard BOUHET / AFP)
Vágólapra másolva!
Legalább tizenkét ember meghalt Madagaszkáron, amikor egy teherhajó motorcsónakkal ütközött a Loza folyón, az északnyugati Antsohihy város közelében - közölték hétfőn a tengerészeti hatóságok.
Vágólapra másolva!

A baleset vasárnap történt. A teherhajó összeütközött egy 35 embert, köztük gyerekeket szállító csónakkal, amely azonnal elsüllyedt. Legalább 12 ember meghalt. Négy embert mentettünk ki, őket kórházba vitték - mondta el Elack Andriakaja, az ország katasztrófavédelmi hatóságának igazgatója a dpa német hírügynökségnek . "Még nem tudjuk, mi történt a többi utassal" - közölte az AFP francia hírügynökséggel Jean-Edmond Randrianantenaina, a Tengerészeti és Kikötőirányítási Hatóság (APMF) főigazgatója. Még folynak a mentési munkálatok.

Az előzetes vizsgálat szerint a teherhajó, amely a szükséges dokumentumok nélkül hagyta el a kikötőt, beleszaladt a nyolc méter hosszú, fából készült csónakba.

A kép illusztráció. Forrás: AFP/Richard Bouhet

"A baleset oka az lehetett, hogy a csónak nem volt kivilágítva" - érvelt a nyilatkozó. Hozzátette, hogy "a teherhajó az ütközés után elmenekült, de éjszaka utolértük". Szólt arról is, hogy a legénységet a csendőrség kihallgatja. Decemberben, közvetlenül karácsony előtt 88 ember - többnyire idénymunkások, akik éppen befejezték a szegfűszeg betakarítását és hazafelé tartottak - meghaltak, amikor egy teherhajó elsüllyedt Madagaszkár északkeleti részén.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről