Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Kiderült, hogy mire keresett rá a baltás gyilkos, mielőtt megölte a férjét

balta illusztráció
Vágólapra másolva!
Mielőtt meggyilkota élettársát egy ausztrál nő az interneten keresett módszereket, végül a baltát választotta.
Vágólapra másolva!

Sydney-ben baltával többször fejbevágtak egy férfit. A gyilkosságot az élettársa követte el, aki tette után nem sokkal be is ment a rendőrségre, és elmondta, hogy megölte e férfit, mert az rátámadt. A bírósági tárgyaláson azonban kiderült, hogy a nő az interneten keresgélt gyilkos módszereket - derül ki a The Guardian cikkéből.

A gyilkos egy másik nővel volt együtt azon a napon, amikor az élettársát megölte. A másik nő úgy tudta, hogy a férfi veszélyes, aki többször megütötte és machetével is rátámadt.
Kora este hívott egy taxit amivel egy üzlethez mentek, megkérte a sofőrt, hogy várja meg. A nő ekkor vette meg a baltát.

A nyomozás során kiderült, hogy már egy hónappal korábban már kutatásokat végzett és olyan kifejezésekre keresett rá az interneten, mint például "Meg lehet-e ölni valakit azzal, hogy leforráznak", "Tényleg könnyű megölni valakit késsel?", de

arra is rákeresett, hogy melyik testrészt kell baltával megütni, lecsapni ahhoz, hogy a leggyorsabban meghaljon.

Aznap este a nő többször fejbe vágta a férfit baltával, aki a helyszínen meghalt. Ezután bement a rendőrségre és bevallotta a gyilkosságot, viszont a körülményekről hazudott, azt mondta, hogy a férfi késsel támadt rá.

Gabrielle Steedman ügyész szerint a gyilkosság brutalitását az is jellemzi, hogy a nő azt vallotta, hogy minden erejét beleadta a csapásokba. Steedman szerint a gyilkosság előre megtervezett volt.

A megölt férfit 2010-ben, 2011-ben és 2019-ben is elítélték nők elleni erőszak miatt, míg a nő büntetlen előéletű.

A gyilkosság 2020 szeptemberében történt.

(A címlapi kép illusztráció!)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről