34-re emelkedett a venezuelai földcsuszamlások halálos áldozatainak száma

Áldozatokat keresnek mentők Las Tejeriasban 2022. október 10-én, miután a heves esőzések villámárvizeket és földcsuszamlásokat okoztak az észak-venezuelai Aragua államban.
Vágólapra másolva!
Az Origo korábban beszámolt a Venezuela északi részén történt földcsuszamlásokban meghalt és eltűnt személyek számáról, ami tovább emelkedett. A mentés drónok és mentőkutyák bevonásával továbbra is folyik.
Vágólapra másolva!

A földcsuszamlásokat a Julia hurrikánnal érkező heves esőzések miatt megáradt folyók okozták,

elsősorban a Caracastól mintegy 60 kilométerre délnyugatra fekvő Las Tejerias környékén.
A venezuelai hatóságok hétfői tájékoztatása szerint

legalább 34 halálos áldozata van az utóbbi évek legsúlyosabb természeti katasztrófájának, mintegy hatvanan pedig eltűntek.

Áldozatokat keresnek mentők Las Tejeriasban 2022. október 10-én, miután a heves esőzések villámárvizeket és földcsuszamlásokat okoztak az észak-venezuelai Aragua államban. Forrás: MTI/EPA/EFE/Miguel Gutiérrez

Az 50 ezres lélekszámú Las Tejeriasban a sárral és törmelékkel borított utcákat munkagépekkel takarítják, miközben a mentőalakulatok drónokkal és kutyákkal kutatnak a túlélők után.

- mondta a helyszínre érkezett Delcy Rodríguez alelnök.
A hatóságok szerint Las Tejeriasban

317 házat döntött romba a katasztrófa, további 750 ház pedig megrongálódott.

Nicolás Maduro venezuelai elnök vasárnap háromnapos gyászt rendelt el az országban, és mentőcsapatokat küldött a Caracast Valenciával összekötő út mellett fekvő Las Tejeriasba.
Maduro elmondta, hogy a hétvégi áradások az ország 11 államában okoztak károkat.