Már 51 halottja van a Fülöp-szigeteki áradásoknak, 19 embert továbbra sem találnak

flood TOPSHOTS Horizontal
This handout photo courtesy of Angelica Villarta taken on December 27, 2022 and received on December 28 shows residents surveying damage caused by heavy rain and floods in Oroquieta City, Misamis Occidental. - The death toll from floods in the Philippines has risen to 25, officials said on December 28, with storms expected to dump more rain over the hardest-hit southern and central regions. (Photo by Handout / Angelica Villarta / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / COURTESY OF ANGELICA VILLARTA" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Vágólapra másolva!
A karácsonyi hétvégén a Fülöp-szigetek egyes részeit sújtó hatalmas áradások halálos áldozatainak száma 51-re emelkedett, további 19 embert pedig eltűntként tartanak nyilván - közölte hétfőn a helyi katasztrófavédelmi szolgálat.
Vágólapra másolva!

A Fülöp-szigetek egyes részeit a karácsonyi hétvégén sújtó áradásokban a legfrissebb jelentések szerint 51-en haltak meg.

A legtöbb halálesetet az áradások okozta földcsuszamlás és vízbefulladás okozta, az eltűntek között sok a halász, akiknek a csónakja felborult és azóta nem találni őket - írja az ABC.

19 embert továbbra is eltűntként tartanak nyilván.

A Fülöp-szigetek keleti, középső és déli részén közel 600 000 embert érintett a természeti katasztrófa, közülük több mint 8600-an továbbra is szükségszállásokon tartózkodnak.

Ötvenegyre emelkedett a fülöp-szigeteki áradások áldozatainak a száma Forrás: AFP/Handout

Az áradások több mint 4500 házat, utakat és hidakat rongáltak meg, egyes területeken még mindig nem működik az áram- és vízellátás.

A kormány élelmiszert küldött az árvízkárosultaknak, nehézgépeket alkalmaznak a takarítási és a mentési munkálatokhoz,

a fővárosból érkező mentőegységek pedig víztisztító berendezéseket állítanak szolgálatba azokon a településeken, ahol ez szükséges.

Legalább 22 városban hirdettek szükségállapotot, ez a lépés nagyban segíti a helyreállítási munkálatokat és az ilyen helyzetben szükséges lépések felgyorsítását - közölte a fülöp-szigeteki katasztrófavédelem.