Halottnak nyilvánítottak egy nőt Iowában, aki később felkelt a ravatalozóban

Alzheimer-kór, demencia, betegség, beteg, otthon,  Horizontal HEALTH ALZHEIMER'S DISEASE ELDERLY PERSON
This picture taken on September 9, 2020 shows an Alzheimer’s patient sitting in one of the living quarters of the village Landais Alzheimer site for Alzheimer’s patients in Dax, southwestern France. (Photo by Philippe LOPEZ / AFP)
Vágólapra másolva!
Egy iowai ápolási otthon több millió forintos bírsággal néz szembe, miután egy nőt tévesen halottnak nyilvánítottak és egy ravatalozóba vittek, ahol a nő arra ébredt fel, hogy alig kap levegőt - közölték a hatóságok.
Vágólapra másolva!

A 66 éves nő 2021 decembere óta volt a Glen Oaks ápolási otthonban, mielőtt átkerült egy hospice feladatokat ellátó intézménybe - áll a szerdán közzétett jelentésében.

Az intézménynek olyan állami jogsértésekkel kell szembenéznie, amelyekért akár 3 és fél millió forintos bírságot is kiszabhatnak a hatóságok - írta a Fox.

A személyzet tagjai észrevették, hogy a nő egészségi állapota folyamatosan romlik, majd január 3-án halottnak nyilvánították, amikor azt tapasztalták, hogy "a nő szája nyitva van, a szemei mereven állnak, és nem lélegzik" - áll a jelentésben.

Ekkor az ápolási otthon értesítette a temetkezési vállalkozót és közölték a nő családjával a hírt.

Helyi idő szerint este 19:38-kor megérkezett a temetkezési vállalat vezetője, aki egy ápoló segítségével a nő holttestét egy hullazsákba helyezte, majd azt lezárták.

Mindketten azt mondták, hogy a nőnek nem voltak életjelei

- áll a jelentésben.

Este 20:26 körül a ravatalozóban a személyzet egyik tagja

kinyitotta a hullazsákot, és látta, hogy a nő mellkasa mozog, és levegő után kapkod.

A ravatalozóból hívták a mentőket és a hospice központot, és amikor az orvos megérkezett, pulzust és légzést tudott rögzíteni.

A nőt visszavitték az ápolási intézménybe, aki január 5-én halt meg családja körében.

A címlapi kép illusztráció.