Hatalmas hóvihar pusztít az Egyesült Államok déli részén - videó

Large Winter Storm Brings Ice And Snow To Large Swath Of Southern States Up Through Northeast GettyImageRank3 USA Texas Weather Color Image Photography Dealership Irving - Texas U.S. Route Gulf Coast States Horizontal FLY MOVING LIGHT ENVIRONMENT FLAG AER
A téli vihar Texas nagy részét hóval, havas esővel és fagyos esővel borította be
Vágólapra másolva!
A havas eső és hó miatt veszélyes körülmények alakultak ki az Egyesült Államok több déli  országában. Az extrém időjárási viszonyokra való figyelmeztetések Texastól egészen Nyugat-Virginiáig minden államot érintenek. 
Vágólapra másolva!

Texas középső részén megbénult a forgalom, több ezer repülőjáratot töröltek, és hat halálesetről számoltak be a helyi hatóságok - írja az AP News.

Az előrejelzők szerint a nap folyamán számos területen többször is várható ónos eső és a havas eső.

A téli vihar Texas nagy részét hóval, havas esővel és fagyos esővel borította be Forrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/John Moore

A FlightAware nyomkövető szolgáltatás szerint reggel már

több mint 1400 szerdára tervezett járatot töröltek országszerte.

A törlések listáján szerepeltek a dallasi nagy repülőterek mellett a texasi Austin és a Tennessee állambeli Nashville repülőterei is.

Az extrém időjárási körülmények és veszélyes útviszonyok miatt a Memphis-Shelby megyei iskolák - ahol mintegy 100 ezer diák tanul - bejelentették, hogy szerdán törlik a tanítást.

A mintegy 145 ezer diákot számláló Dallasi Független Iskolakerület szintén törölte a szerdai órákat.

A katasztrófavédelem kedden több száz autós balesethez ment ki Texas-szerte.

Hétfő óta hat ember halt meg a csúszós texasi utakon, köztük egy három halálos áldozatot követelő baleset történt kedden Brownfield közelében. Az államban két rendőrtiszt súlyosan megsérült - közölték a hatóságok.