Szörnyű tragédia, több tucat ember meghalt egy afrikai kompbalesetben

Vágólapra másolva!
29 halálos áldozata van egy március elején történt kompbalesetnek Gabonban. Nyolc embert még mindig keresnek a hatóságok. Az esetet követően a közlekedési miniszter lemondott - jelentették be a nyugat - afrikai hatóságok.
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo korábban arról beszámolt március 9-én elsüllyedt egy komp Gabonban.

A fővárosból, Libreville-ből Port-Gentil kikötővárosába tartó komp 10 kilométerre a parttól süllyedt, a keresés jelenleg is tart.

Az Esther Miracle nevű hajó fedélzetén 161-en utaztak, és az újabb közlések szerint 29-re nőtt a halálos áldozatok száma.

A tragédia után a helyi média, és több civil szervezet rámutatott arra, hogy a komp nem volt alkalmas ennyi ember szállítására.

A túlélők elmondták, hogy a baleset idején a legénységre nem számíthattak, sokan felfújható csónakokba kapaszkodva várták a segítséget, amely - a part közelsége ellenére - csak órák múlva érkezett meg.

Március 17-én a fővárosi ügyészség bejelentette, hogy

33 embert, köztük a közlekedési minisztérium több alkalmazottját letartóztatták.

A tárca vezetője, Brice Paillat múlt csütörtökön lemondott.

Az ügyben megszólalt Alain Claude Bilie By Nze miniszterelnök is, aki részrehajlás nélküli vizsgálatot és büntetést ígért.

Hozzátartozók és barátok gyertyákat és virágokat helyeznek el a kompkatasztrófa eltűntjeiért Libreville kikötőjében Forrás: AFP/Steeve Jordan