Itt vannak a részletek a németországi túszdrámáról

Police action because of possible hostage-taking in Karlsruhe Crime, Law and Justice --- police Horizontal STREET SCENE CRIME, Németország, túszdráma, Karlsruhe
10 March 2023, Baden-Württemberg, Karlsruhe: Special police forces storm a pharmacy where a suspected hostage situation had occurred. The hostage situation in Karlsruhe has ended. The police said that the emergency forces had entered the pharmacy and arrested a suspect. According to initial findings, no one was injured. Photo: Christoph Schmidt/dpa (Photo by Christoph Schmidt / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Túszejtés volt pénteken a németországi Karlsruhéban egy gyógyszertárban. A környéket lezárták, a rendőrség, a mentők és a tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre. Nem sokkal 22 óra előtt fogták el az elkövetőt.
Vágólapra másolva!

Egy 20 éves német férfi ejtett túszul több embert 16:30 körül,

közel öt órán át tartotta fogva őket.

A túszok szabadon engedéséért milliós nagyságrendű összeget követelt.

Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Christoph Schmidt

A hatóságok szerint legalább 11 túsz volt a gyógyszertárban.

Egyikük a rendőrök gyanúja szerint tettestárs lehetett, de ezt még nem tisztázták.

A rendőrök 21:10-kor jutottak be az épületbe, ahol sikeresen lefegyverezték a támadót.

Ő is és a túszok is sértetlenek maradtak.

A túszejtő férfit letartóztatták. A rendőrség előtt már ismert volt erőszakos és vagyon elleni bűncselekmények miatt - írja a Bild.

Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Christoph Schmidt

Ugyanebben a gyógyszertárban néhány hete egy férfi behatolt az üzlethelyiség személyzetnek fenntartott részébe, magához vett egy literes kiszerelésű metadont, és egy fűrészre hasonlító tárggyal megfenyegette a dolgozókat, majd elmenekült. Azóta sem sikerült elkapni a rendőröknek.

A metadon erős fájdalomcsillapító, amelyet heroinfüggők gyógykezelésében is használnak a kábítószer helyettesítésére.