További Biden-családtagok keveredtek korrupciós gyanúba

JOE BIDEN, HUNTER BIDEN, politika, amerikai elnök, fia, Dél-Karolina, templom
US President Joe Biden (L) waves alongside his son Hunter Biden after attending mass at Holy Spirit Catholic Church in Johns Island, South Carolina on August 13, 2022. (Photo by Nicholas Kamm / AFP)
Vágólapra másolva!
A felügyeleti bizottság áttekintette a Biden család üzleti ügyeiről szóló „gyanús tevékenységekről szóló jelentéseket", írta meg a Magyar Nemzet a Fox News nyomán. A demokraták, Alvin Bragg sorosista ügyész vezetésével vélhetően a Biden-család ügyeinek elkenése érdekében is indíthatták meg többek között a Donald Trump elleni, kommunista időket idéző koncepciós eljárást.
Vágólapra másolva!

James Comer, az amerikai Kongresszus képviselőháza felügyeleti bizottságának republikánus elnöke közölte még hétfőn, hogy azonosították a Biden család további hat olyan tagját, akik még hasznot húzhattak a család üzleti ügyleteiből, majd hozzátette,

a bizottság folytatja a Biden család ügyleteinek nemzetbiztonsági kockázataira vonatkozó vizsgálatát.

- mondta Comer, aki ezt követően ígéretet tett arra vonatkozóan, hogy további információkkal fogja ellátni a nyilvánosságot a Biden családdal kapcsolatban.

Alig két héttel Donald Trump koncepciós eljárásának megindítása előtt a republikánus vezetésű képviselőházi felügyeleti bizottság még márciusban tárt a nyilvánosság elé bizonyos banki kimutatásokat, amelyek tanúsága szerint Hunter Biden, az elnök fia, Jim Biden, az elnök testvére, valamint Hallie Biden, az elnök elhunyt fiának özvegye kapott nagyobb összegeket Hunter üzlettársától, illetve amerikai–kínai energiapiaci közös vállalatuktól, a CEFC-től.

Hunter Biden szóvivője ugyan elismerte a szóban forgó kifizetéseket, ennek ellenére összeesküvés-elméletek terjesztésével vádolta meg az amerikai jobboldalt.

A banki átutalási bizonylatokat a felügyeleti bizottság elnöke, James Comer republikánus képviselő kötelező erejű igényléssel kapta meg a Bank of America pénzintézettől.