Huszonhárom embert lőtt agyon egy rasszista fiatal - videó

90-szeres életfogytiglant kapott a férfi, aki 23 embert megölt El Pasoban 2019-ben egy plázában rasszista indíttatásból
90-szeres életfogytiglant kapott a férfi, aki 23 embert megölt El Pasoban 2019-ben egy plázában rasszista indíttatásból
Vágólapra másolva!
Kilencvenesszeres életfogytiglant kapott egy férfi, aki négy évvel ezelőtt lövöldözni kezdett egy a mexikói határhoz közeli bevásárlóközpontban az Egyesült Államokban. A 21 éves, rasszista támadó 23 embert, köztük több kisgyereket is agyonlőtt egy gépfegyverrel. Nem sokkal később elfogták, és most a szövetségi bíróság elítélte. De Texas államban még továbbra is tart a büntetőpere, ott akár halálra is ítélhetik - adta hírül a TV2 hírműsora, a Tények.
Vágólapra másolva!

A 2019-es El Paso-i vérengzés az egyik legtöbb halálos áldozatot követelő lövöldözésként vonult be az Egyesült Államok bűnügyi történetébe, amelyben most hirdetett ítéletet az illetékes szövetségi bíróság. A támadás idején készített felvél sokkolta a világot. Ezen az látható, hogy az asztalok alatt próbálnak elbújni az emberek a plázában, miközben lövöldözés hangja hallatszik.

Pár perccel később már mindenhol holttestek hevernek és mindent beborít a vér.

A 21 éves támadó egy AK47-es gépfegyverrel vadászott azokra, akik szerinte első ránézésre "más rasszhoz" tartoztak, vagy más vallásúnak, nemi identításúnak látszottak számára. Ezren voltak a bevásárlóközpontban, mert a szeptemberi iskolakezdésre készültek a helyiek, így sok áldozatot szedett a rasszista.

Az ámokfutó 23, többségében spanyolajkú embert mészárolt le, több kisgyereket is.

Nem sokkal ezután a tömeggyilkost elfogták és a nyomozás lezárása után bíróság elé állították.

90-szeres életfogytiglant kapott a férfi, aki 23 embert megölt El Pasoban 2019-ben egy plázában rasszista indíttatásból Forrás: TV2 Tények

- mondta egy férfi, aki a 15 éves fiát vesztette el négy évvel ezelőtt.

A fiatal férfi 90-szeres életfogytiglani börtönbüntetést kapott annak ellenére, hogy az utolsó szó jogán is ártatlannak vallotta magát. Texasban viszont még tart az eljárás a tömeggyilkos ellen. Ott még létezik halálbüntetés, így akár villamosszékbe is kerühet.