Szinte semmit nem dolgozott home office-ban egy ausztrál nő, kirúgták

laptop notebook számítógép gépelés internetezés böngészés home office typing browsing
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Kirúgtak egy nőt Ausztráliában, mivel szinte egyáltalán nem dolgozott, míg otthon volt - írja a Bild.
Vágólapra másolva!

Egy ausztrál biztosítótársaság elbocsátotta egy alkalmazottját, miután kiderült, hogy nem dolgozott eleget otthonról, home office-ban. Erre azt követően derült fény, hogy a cég olyan megfigyelő-szoftvert telepített a nő céges laptopjára, amely számontartja a leütött billentyűk számát.

Az elbocsátott nő keresetet nyújtott be az esettel kapcsolatban, továbbá azzal védekezett, hogy szerinte mentális problémái és az emiatt szerinte romló munkahelyi légkör miatt rúgták ki a cégtől, ahol 18 éve dolgozott.

Az ausztrál törvényszék azonban elutasította a keresetet, mivel szerintük a munkáltató jogosan járt el az elbocsátással. Suzie Cheikhót február 20-án rúgták ki, mivel rendszersen elmulasztotta a határidőket és megbeszéléseket, folyamatosan hiányzott és elérhetetlen volt.

Emellett nem végzett el egy feladatot, ami miatt az iparági szabályozó hatóság megbírságolta az IAG-t. Munkaideje alatt összesen 54 darab leütést végzett, ami hozzájárult az elbocsátásához.

Az elbocsátott nő tagadta munkáltatója vádjait, és fellebbezett a kidobása ellen. Azt állította, hogy soha nem mulasztotta el a munkát.

– közölte Cheikho.