Hihetetlen, hogy milyen iskolába jár a spanyol királyi hercegnő

Vágólapra másolva!
VI. Fülöp spanyol király és Letícia spanyol királyné második lánya, Zsófia hercegnő Walesbe költözött, ahol megkezdi tanulmányait a UWC Atlantic College-ban. Korábban a hercegnő testvére és több király, valamint hercegnő is ide járt. Az iskola tandíja 29 millió forint.
Vágólapra másolva!

A Vale of Glamorgan megyében lévő iskolába 16-19 évesek tanulnak. Gyakran csak hippi-Roxfortként emlegetik az iskolát, mert elég szabad szellemű,

az épület pedig egy nagy park közepén van, és nagyon hasonlít a Harry Potter filmekből ismert iskolára.

Zsófia hercegnő a nővére, Leonóra hercegnő nyomdokaiba lépett, hiszen ő májusban szerzett ebben az iskolában nemzetközi érettségit. Korábban itt tanult például Alexia holland hercegnő, Vilmos Sándor holland király és Erzsébet belga hercegnő is.

Zsófia ugyanúgy érkezett meg az iskolába mint a társai, bőröndökkel és a családja kíséretében, de csak őket fotózta a hivatalos királyi fotós – írja a Blikk.

Az iskolát Kurt Hahn német pedagógus alapította, a kétéves tandíj pedig 67 ezer font, vagyis 29 millió forint. A kurzusok között van tajcsi, a tudás elmélete és a tibeti birodalom története is. Az uralkodó családok főleg a modern gondolkodásmód miatt részesítik előnyben az iskolát.

Ezen felül itt nincs kivételezés a gyerekekkel, mindenki ugyanolyan diák. Az iskola mottója, hogy „a világot a kölcsönös megértés teheti jobbá".

Az elnök jelenleg Noor jordán királyné.

A diákok nyolc házban laknak, egy ilyen épületben 48 diák fér el. A házakat az ősi walesi királyokról és az iskola jótevőiról nevezték el. A fiúk és a lányok külön folyosókon alszanak, és négy különböző nemzetiségű diák osztozik egy szobán. Zsófiának az lehet az egyik legnagyobb nehézség, hogy megszokja a walesi időjárást.