Az arab terroristákat támogató erőszakos migránsok ezrei vonulnak Londonban - videó

Vágólapra másolva!
Több ezer ember vonul jelenleg London központjában. A tüntetés egyike annak a sok palesztinbarát tüntetésnek, amelyeket az Egyesült Királyságban és a világ más részein tartanak.
Vágólapra másolva!

A tüntetésről tudósító Rory Challands, az Al Jazeera munkatársa "hatalmasnak" nevezte azt.

Közölte, hogy a résztvevők táblákat tartanak, amelyeken a Gázai övezet bombázásának befejezését követelik, valamint "Szabad Palesztinát" feliratú transzparensek is megjelentek a tömegben.

A tüntetők az Oxford Circus közelében gyülekeztek, ahonnan a Downing Streetre, Rishi Sunak brit miniszterelnök hivatalos rezidenciájára terveztek vonulni.

A Felvonulás Palesztináért (March for Palestine) címmel meghirdetett londoni demonstráció a Scotland Yard által szigorúan előírt útvonalon haladhatott csak.

A tüntetésen a skandálások főleg Nagy-Britannia és az Egyesült Államok kormánya ellen irányultak, amiért támogatják Izraelt.

Belal Stitan, egy a tüntetésen résztvevő 22 éves diák azt mondta, hogy félti a Gázában élő rokonait.

"A családom Gázában van, és egyikük sincs jól" - mondta, hozzátéve, hogy szeretne, hogy újra olyan normális dolgokról beszélhessen unokatestvéreivel, mint a foci, vagy hogy hogyan boldogulnak az iskolában."

A rendőrség figyelmeztetést adott ki a "Menet Palesztináért" elnevezésű rendezvény előtt, hogy mindenkit letartóztatnak, aki zászlóval a Hamász vagy más, Nagy-Britannia által terroristaként számon tartott csoporttámogatását fejezi ki.

Korábban szombaton a BBC központját, amely a tüntetés kiindulópontjához közel található, vörös festékkel festették le - írja a Reuters.

A tüntetésen az előzetes hatósági figyelmeztetések ellenére többször is hallható volt a "From the river to the sea, Palestine will be free" (A folyótól a tengerig Palesztina szabad lesz) jelmondat, amely arra utal, hogy az e szöveget skandálók szerint a szabad palesztin államot a Jordán folyó és a Földközi-tenger között, vagyis jórészt Izrael területén kell létrehozni.

A Scotland Yard terrorellenes ügyosztálya szombati tájékoztatásában közölte, hogy a Gázai övezetet uraló Hamász iszlamista terrorszervezet Izrael ellen egy hete végrehajtott támadása óta

számos lakossági bejelentést kapott olyan online tartalmakról, amelyek potenciálisan összefüggésbe hozhatók a terrorizmussal.

A szombati tájékoztatás szerint eddig 55 ilyen esetben indított vizsgálatot.

A brit terrorizmusellenes törvény alapján 14 évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatók, akik a brit kormány által militáns terrorszervezetnek minősített csoportokhoz csatlakoznak, illetve másokat ilyen csoportok támogatására biztatnak.