Itt a félelmetes hír: készültségbe helyezték az amerikai hadsereget

Izrael, Gáza, Hamász, légitámadás, Gázai övezet, palesztin
Gáza, 2023. október 20. Füst tör a magasba egy izraeli légitámadás után a Gázai övezet dél részén 2023. október 20-án. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-én többfrontos támadást indított Izrael ellen, ahol legalább 1400 ember életét vesztette. A Hamász elleni izraeli válaszcsapások több mint 3400 palesztin halálát okozták a Gázai övezetben. MTI/EPA/Mohamed Szaber
Vágólapra másolva!
Joe Biden elnökkel egyeztetve további amerikai katonáknak adott készenléti parancsot Lloyd Austin védelmi miniszter vasárnap − írja a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

− áll a közleményben.

– ezt már a Breitbart amerikai hírportál írja.

A csapatok egy része az Egyesült Államokból, másik része pedig Európán belülről vagy más műveleti területekről érkezne a Közel-Keletre.

A parancs kiadása előtt Austin részletesen egyeztetett Biden elnökkel.

Készenlétben az amerikai katonák

A Magyar Nemzet szerint a Pentagon korábban már leszögezte, hogy az amerikai csapatok jelenléte csak az elrettentést szolgálja, harcokban nem vesznek részt. Izrael is hasonlóan nyilatkozott. Az elmúlt napokban Irán által támogatott erők támadásokat indítottak amerikai létesítmények ellen Irakban és Szíriában.

Szintén a napokban egy a Vörös-tengeren cirkáló amerikai romboló lelőtt egy Jemenből indított és valószínűleg Izrael ellen irányzott rakétát.

A Magyar Nemzet szerint az Egyesült Államok jelentős haditengerészeti erőket vezényelt a térségbe, ideértve két repülőgép-hordozót, valamint a kísérőhajókat. Az, hogy két amerikai repülőgép-hordozó tartózkodik egyazon térségben, meglehetősen ritkának számít, így

fontos jelzés lehet a Hamásznak és szimpatizánsainak, hogy az amerikai hadsereg komolyan gondolja Izrael támogatását.

Szintén vasárnap tettek közzé az izraeli fegyveres erők egy felvételt, amelyen egy új, innovatív fegyver, a Vasfullánk első éles bevetése látható. Az új fegyverrendszer egy precíz, lézer- és GPS-vezérelt aknavető lövedéket használ a sűrűn beépített, városi környezetben található célpontok támadására, a terroristák ellen.

− áll az izraeli fegyveres erők közleményében, amelyet a Fox News amerikai televíziós hálózat idézett.