Itt az Egyesült Államok váratlan háborús üzenete, minden megváltozik

conflict Horizontal Gázai övezet
Izraeli rakéták okozta tűz a Gázai övezet határában, Sderot közelében
Vágólapra másolva!
A Pentagon tisztviselői csalódottak az amerikai erők elleni, Irán által támogatott közel-keleti támadások megakadályozására alkalmazott stratégiával kapcsolatban - írja a The Washington Post amerikai védelmi tisztviselőkre hivatkozva.
Vágólapra másolva!

"Nincs világos definíciója annak, hogy mit csinálunk. Megpróbáljuk-e elrettenteni a hasonló iráni támadásokat a jövőben? Ez egyelőre nyilvánvalóan nem működik" - mondta a Pentagon képviselője.

Megjegyzik, hogy a támadásokkal kapcsolatban Joe Biden amerikai elnök kormányának képviselői az elmúlt hónapban többször is felszólították Teheránt, hogy fékezze meg az általa támogatott csoportokat, figyelmeztetve Washington jogára, hogy bármikor válaszcsapást mérhet.

Az Irán által támogatott csoportok továbbra is veszélyeztetik az amerikai katonák életét a Közel-Keleten. A kép illusztráció! Forrás: AFP/Jonathan Ernst

Ezek a figyelmeztetések azonban figyelmen kívül maradtak.

Korábban az Iraki Iszlám Ellenállás radikális síita mozgalom bombázott egy támaszpontot az északkelet-szíriai Tell Beydarban, ahol amerikai katonai személyzet állomásozik.

A radikálisok a támadást válasznak nevezték a Gázai övezetben élő emberek ellen az USA támogatásával Izrael által elkövetett "bűncselekményekre" - írja a lenta.ru.