Magyargyűlölet, uszítás, hazugságok: így támadja Svédország a magyar embereket

Svédország, bűnözés, migráns
Counter-protesters have set fire to a police bus in the park Sveaparken in Orebro, Sweden April 15 where Rasmus Paludan, party leader of the Danish right-wing extremist party Stram kurs (Tight Course), had a permission for a gathering on Good Friday. Photo: Kicki Nilsson / TT / kod 11380 (Photo by Kicki Nilsson / TT NEWS AGENCY / TT News Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Az Origo is beszámolt róla, hogy Orbán Viktor magyarországi látogatásra hívta meg Ulf Kristerssont, Svédország miniszterelnökét. A kormányfői tárgyalások témája a meghívólevél szerint Svédország NATO-csatlakozása, valamint a magyar-svéd kétoldalú kapcsolatok erősítése a kölcsönös bizalom elmélyítésével. Mint ismert, Svédország az elmúlt időszakban példátlan, teljes mértékben elfogadhatatlan politikai támadásokat intézett Magyarország és a magyarok ellen, ezeket vesszük most sorra.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt években a svéd baloldali propagandalapok nyílt uszítást és gyűlöletkeltést folytattak Magyarország ellen. Azonban nem csak a médiumok szintjén zajlik Magyarország elleni hadjárat, hanem állami szinten is rémisztő a helyzet. Tavaly derült ki, hogy Svédországban lassan 5 éve vetítik a kisiskolásoknak - az általános iskolai tananyag részeként - azt a svéd közszolgálati műsorszolgáltató (UR) által készített „oktatóvideót",

amely mindenfajta ténybeli megalapozottságot nélkülözve, "antidemokratikusnak" és "tekintélyelvűnek" minősíti hazánkat.

A filmben feltűnik például Gyulyás Márton szélsőbaloldali aktivista is, aki szerint az embereknek nincs joga vagy valódi lehetősége, hogy felemeljék a hangjukat, vagy hogy ellenvéleményt fogalmazzanak meg a kormánnyal szemben. Némiképp ellentmond ezzel, hogy Gulyás a Partizán műsoraiban szabadon, folyamatosan mocskolja a nemzeti kormányt és Magyarországot.

Gulyás Márton is szerepelt a Magyarországot lejárató "oktatófilmben" Forrás: Origo

A svéd közszolgálati műsorszolgáltató szerint az UR nem foglal állást politikai kérdésekben, hanem tényszerű alapon dolgozik, és hiteles forrásokat használ. A valóság ezzel szemben az, hogy az UR baloldali propagandafilmet mutatott be évekig, amit mi sem bizonyít jobban, hogy Gulyás Márton véleményét olyan emberek támasztották alá, mint a magyargyűlölő Judith Sargentini, Guy Verhofstadt, valamint Soros György egyetemének, a CEU-nak az egyik oktatója.

Svédországban nem ez az egyetlen példa a szélsőséges magyargyűlöletre.

Joakim Medin svéd újságíró, aki egyben a szélsőséges Antifa mozgalom tagja is, még 2018-ban adott ki könyvet „Orbánisztán - Félelem és gyűlölet az illiberális Magyarországon" címmel. Sofia Nerbrand "újságíró" pedig „Amikor az emberek szitokszóvá válnak" című cikkében hasonlította a magyar családtámogatási akciótervet a náci Németország „vér és föld" (Blut und Boden) szlogenjéhez.

Aftonbladet svéd portál hasonló hangvételű írást közölt „Késhegy a magyar nők ellen" címmel. Szerintük a magyar családvédelmi akcióterv veszélyezteti a nők függetlenségét és egyenesen életveszélyes. A függetlenség jegyében ezt az írást Annika Strandhäll svéd miniszter, a Szociáldemokrata Munkáspárt politikusa is átvette, aki a magyar állapotokat riasztónak nevezte, a magyar családközpontú politikát pedig nácinak.

Pillanatkép a svéd demokráciából Forrás: TT News Agency via AFP/Kicki Nilsson

Olyan pimasz és primitív cikkek is megjelentek, mint például a Dagens Nyheter svéd portálon közzétett írás, amely szerint az EU-nak pofon kellene vágnia Orbánt", mert az „nem tiszteli a szabad médiát és a független bíróságokat". Érdekesség, hogy ezt a cikket is a korábban már említett Sofia Nerbrand írta, aki úgy látszik mindent megtesz azért, hogy bekerüljön a magyargyűlölők élmezőnyébe.

Emellett a svéd állami televízió (Sveriges Television - SVT) felülete a közelmúltban többször is részleteket közölt a hazánkat alaptalan vádakkal megbélyegző, egyoldalú és elfogult korábbi videóból, folyamatosan felidézve és napirenden tartva az abban elhangzottakat.

A svédek nagyon büszkék saját demokráciájukra, ezért Menczer Tamás jobban is megvizsgálta a helyzetet és egészen megdöbbentő adatokat talált. A Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára elmondta, hogy 2023 eleje és szeptember közepe között 261 lövöldözés történt Svédországban, 34-en haltak meg, de az elmúlt években számos gyerek is áldozata volt a lövöldözéseknek.

Emellett ebben az időszakban szintén történt 124 robbantás, vagyis Svédországban 2-3 naponta felrobbantanak valakit.

A svéd mintademokráciában a svéd rendőrség szerint 61 no-go zóna van, a 25 év alatti fiatalok felét érte már zaklatás keresztény hite miatt, egyre növekszik a krisztofób gyűlölet bűncselekmények száma, a svéd lakosság 70 százaléka szerint pedig az antiszemitizmus is növekszik az országban. A bevándorlással kapcsolatban a svédek 76 százaléka szerint sikertelen volt az integráció és már svéd miniszterelnök is elismerte, hogy párhuzamos társadalmak alakultak ki.