Egy New York-i férfi a nadrágjába rejtve csempészett pitonokat

Vágólapra másolva!
Egy New York-i férfi pitonokat csempészett az USA-ba úgy, hogy a nadrágjába rejtette őket. A 38 éves Calvin Bautistát három burmai pitonnal a nadrágjában kapták el az amerikai-kanadai határon. Felfüggesztettet kapott és ötezer dollár (1,8 millió forint) megfizetésére kötelezték.
Vágólapra másolva!

A New York-i férfi szerdán a bíróságon egy év felfüggesztett börtönbüntetést kapott és 5000 dolláros (1,8 millió forintos) pénzbírság megfizetésére kötelezték, amiért 2018-ban Kanadából burmai pitonokat csempészett az Egyesült Államokba.

A 38 éves Calvin Bautista a bíróságon elismerte, hogy 2018. július 15-én, egy Montrealból New Yorkba tartó buszút során három burmai pitont csempészett be az Egyesült Államokba a nadrágjába rejtve.

A pitonokat akkor fedezték fel, amikor a vám- és határvédelmi tisztviselők a férfi útlevelét ellenőrizték a vámvizsgálat során. 

A kifejlett kígyók a férfi nadrágjára erősített kígyózsákokban voltak a belső combjánál.

A burmai piton a világ egyik legnagyobb kígyója  és veszélyeztetett fajnak számít. A férfi egy kanadai hüllőboltban vásárolta a kígyókat. Az állatok értéke kb. 2500 dollárra (906 ezer forintra) tehető - írta a Fox.

Ez a kígyó nem őshonos Észak-Amerikában, Bautista pedig nem rendelkezett az országba való behozatalukhoz szükséges engedélyekkel és dokumentumokkal.

A burmai piton Dél- és Délkelet-Ázsia trópusi vidékein honos, de nagyon sokat hoztak be háziállatnak az Egyesült Államokba. Ezek közül több elszabadult, megtelepedett a floridai mocsárvidéken, és szaporodni kezdett.