Karácsonyra DNS-tesztet kaptak ajándékba, egy életre megváltozott két kanadai férfi élete

Vágólapra másolva!
Egy karácsonyra kapott otthoni DNS-tesztkészlet két kanadai férfi életét örökre megváltoztatta. Kiderült, nem azok akinek gondolták magukat.
Vágólapra másolva!

Richard Beauvais tősgyökeres kanadai, legalábbis abban a hitben nőtt fel, egy otthon elvégezhető DNS-teszt azonban kimutatta, hogy ukrán, askenázi zsidó és lengyel felmenőkkel rendelkezik.

Ugyanezt a tesztet végezte el 2400 kilométerrel odébb egy Winnipegből származó férfi, aki ukrán családban nőtt fel, de a teszt kimutatta, hogy ő sem rokona saját családjának. 

Mint kiderült a két férfi - Richard Beauvais és Eddy Ambrose - 1955-ben ugyanazon a napon született, ugyanabban a kórházban a manitobai Arborg városában, de születésükkor felcserélték őket. Így nem saját családjuk vitte haza őket.

Az elvégzett DNS-teszt után azonban megváltozott az életük.

Döbbenetes felfedezés volt, és bár felvették biológiai rokonaikkal a kapcsolatot és beletörődtek a ténybe a két férfi most kártérítést követel Manitoba tartományától a mulasztás miatt - írja a BBC News.

Több mint 60 évnek kellett eltelnie, hogy ez kiderüljön. Beauvais és Ambrose hivatalos bocsánatkérést kapott Manitoba miniszterelnökétől, a mulasztás miatt elszenvedett trauma miatt, de szerinte kártérítés nem jár a két férfinak, mert nem állami kórházban történt az eset.

Arról egyelőre nincsenek információk, hogy hányszor fordult elő hasonló eset az országban, de a DNS-tesztek elterjedésével egyre gyakoribbak a hasonló felfedezések. Manitoba tartományban a fenti eset a harmadik ilyen ismert felcserélés.