Verhofstadt arra buzdítja Németországot, hogy támadja meg Oroszországot

EUROPEAN COMMISSION - CONFERENCE ON THE FUTURE OF EUROPE

Guy Verhofstadt GuyVerhofstadt
Guy Verhofstadt
Fotó: Hans Lucas via AFP
Vágólapra másolva!
Guy Verhofstadt, a magyargyűlölő belga politikus megdöbbentő bejegyzést tett közzé az X-oldalán, amelyben tulajdonképpen arra buzdítja Németországot, hogy támadják meg Oroszországot azért, hogy segítsék az ukránokat.
Vágólapra másolva!

Ismét kifejtette a véleményét Guy Verhofstadt az orosz-ukrán háborúról. Ezúttal arra reagált, hogy hibrid félretájékoztatási támadásnak nevezte vasárnap Boris Pistorius német védelmi miniszter a német légierő tisztjei egyik lehallgatott beszélgetésének Oroszország általi kiszivárogtatását – írja a Mandiner.

Mint ismert, az RT orosz televízió főszerkesztője, Margarita Szimonján jelentette ki, hogy azon a napon, amikor Olaf Scholz német kancellár közölte, hogy a NATO nem vesz részt, és nem is fog részt venni az ukrajnai konfliktusban, 

magas rangú német tisztek azt vitatták meg, hogyan lehetne Taurus rakétákkal felrobbantani a krími hidat anélkül, hogy ennek következményei lennének a német hatóságokra. 

„Mikor látják ezt végre a német politikusok?”

Ez nem csak egy »információs háború«, ez egy háború minden ellen, amit Európa képvisel

 – írta X közösségi oldalán a belga balliberális EP-képviselő.

Majd azt a kérdést tette fel, hogy 

mikor látják ezt végre a német politikusok... és cselekednek ennek megfelelően, hogy segítsenek Ukrajnának megnyerni ezt a háborút?!