Kamiont és lakókocsit sodort le egy hídról a viharos szél Dél-Afrikában - videók

Vágólapra másolva!
Dél-Afrika több régiójában is pusztító vihar tombolt a hétvégén. Az erős szél kamionokat és egy lakókocsit sodort le egy hídról. A két megdöbbentő esetet fedélzeti kamerák felvételei is rögzítették.
Vágólapra másolva!

Dél-Afrika több régiójában is pusztító vihar tombolt a hétvégén: fákat tépett ki a földből, ágak zuhantak az utakra, és tetők szakadtak le az épületekről. A viharos szél a közlekedésben is fennakadásokat okozott. Két különösen megrázó eset is történt az N1-es autópálya egyik hídján, a Huguenot alagút közelében - Fokvárostól mintegy 60 kilométerre.

Az első incidensről készült felvételen látható, amint egy kamiont felborít a szél és a mélybe zuhan a hídról.

A felvételeket egy, a kamion mögött haladó kocsiban utazó férfi készítette. Egy másik kamion is látható az úton, amely már az oldalára borult.

A híd oldaláról később készült felvételen látható a megsemmisült pótkocsi, a rajta szállított áruval együtt, amely az alatta lévő szakadékba zuhant.

A szél óriási pusztítást végzett az autópályán.

Egy másik videón egy terepjáró kanyarodik, hogy kikerülje a szél által az útra sodort törmelékeket és ágakat. A fedélzeti kamera felvételein láthatjuk, hogy egy előtte haladó lakókocsit is felkap a szél, és a híd szélére sodor.

Csodálatos módon a Dél-Afrikából érkező jelentések szerint egyik incidensnek sem volt halálos áldozata vagy súlyos sérültje. Az elsőben három könnyebb sérülést jelentettek.

A szélsőséges időjárás miatt a hidat vasárnap több órára lezárták, de később újra megnyitották. A dél-afrikai meteorológiai szolgálat hétfőn 9-es szintű viharjelzést ad ki Overberg, Cape Winelands és Helderberg térségére, ami miatt a térség iskoláit be kell zárni - írta a Daily Mail.