Lövöldözés tört ki egy családi összejövetelen az Egyesült Államokban, egy gyerek meghalt

Vágólapra másolva!
Egy gyermek meghalt, és legalább 10 másik ember megsebesült, köztük egy 1 és egy 8 éves gyermek, amikor lövöldözés tört ki egy chicagói családi összejövetelen múlt hét szombat este - közölte a helyi rendőrség.
Vágólapra másolva!

Az amerikai város déli részén kitört lövöldözéssel összefüggésben eddig nem tartóztattak le senkit, a rendőrség a lakosság segítségét kérte, hogy megtalálhassák a felelősöket.

A hatóságok szerint az incidens valószínűleg bűnbandákhoz köthető - írja a CBS News.

A lövöldözésben meghalt gyermeket az édesapja azonosította,  Ariana Molina mindössze kilencéves volt, a rendőrség szerint fejbe lőtték. A kislányt kórházba szállították, de ott már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

Ariana édesapja, Jose Molina az ABC Newsnak elmondta, hogy a lövöldözésben őt és feleségét is meglőtték. Molina felesége továbbra is kórházban - hátba lőtték, a férfit pedig a lábán érte találat.

A lövöldözés egy nagy családi szabadtéri összejövetel közben tört ki. Szemtanúk elmondták a rendőrségnek, hogy helyi idő szerint este 21 óra után egy fekete kocsi állt meg a rendezvény előtt, és a benne ülők figyelmeztetés nélkül tüzet nyitottak a tömegre.

A rendőrség szerint valószínűleg két támadó a felelős a vérengzésért.

Legalább három ember kritikus állapotban van, köztük egy 1 és egy 8 éves fiú, mindkét gyereket hasba lőtték. Egy 36 éves férfi, akit kétszer hátba lőttek szintén kritikus állapotban volt még vasárnap. A halálos áldozaton kívül összesen tíz ember sérült meg az incidensben.

Az amerikai hatóságok teljes erővel dolgoznak, hogy megtalálják a brutális támadás felelőseit - írja az ABC News.