Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Holtan találtak egy hegymászót, lezuhant Észak-Amerika legmagasabb hegycsúcsáról

Vágólapra másolva!
Holtan találtak hétfőn egy hegymászót Észak-Amerika legmagasabb hegycsúcsán, a Denalin.
Vágólapra másolva!

A hegymászó egyik családtagja jelentette be a hatóságoknak egy nappal a keresést megelőzően, hogy a férfiról napok óta nem hallottak - közölték a hatóságok.

Az ABC News szerint a hegymászó műholdas kommunikációs eszközt használt, hogy a Denali megmászása alatt kapcsolatban maradjon a családjával - áll a Denali Nemzeti Park és Természetvédelmi Terület közleményében. 

Az erdőőrök megtalálták a hegymászó sátrát, és a kihallgatások során gyűjtött információk és a műholdas készülék  helymeghatározási adatai alapján azonosították, hogy hol lehet - írja az AP News.

Egy hegymászó csapat jelentette, hogy látta a hegymászót, amint múlt szerdán egy 5 ezer méter magas fennsíkról az 5500 méter magas Denali-hágó felé haladt egyedül 

- közölte a park.

A helymeghatározási adatok azt mutatták, hogy az eszköz csütörtök óta ugyanazon a helyen maradt, "ami arra utal, hogy a Denali Pass gerincről aznap zuhant le" - közölte a park.

A hegymászó holttestét hétfőn találták meg, és a park közölte, hogy amint az időjárási körülmények lehetővé teszik, megkezdik a mentési munkálatokat. A hegymászó nevét nem hozták nyilvánosságra - írja a CBS News.

Ő lett az egyike annak a 14 szerencsétlenül járt hegymászónak, aki 1980 óta a Denali West Buttress útvonalának ezen szakaszán lezuhant és meghalt - közölte a park.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről