Már három halálos áldozata van a lengyelországi bányaomlásnak

Vágólapra másolva!
Holtan találták a mentők azt a bányászt, aki előző nap a föld alatt rekedt a sziléziai Myslowice-Wesola kőszénbányában történt bányaomlás után, a férfi a baleset harmadik halálos áldozata - jelentette szerdán a Polsat News lengyel kereskedelmi hírtelevízió a Polska Grupa Górnicza (PGG) lengyel szénkitermelő vállalat szóvivőjére hivatkozva.
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo is beszámolt róla, halálos bányabaleset történt Lengyelországban. Kedden a myslowicei kőszénbányában történt, 2,66-os erősségű földrengés okozta a tragédiát, kedden a 870 méter mélységben bekövetkezett bányaomlás után a bányamentők két bányász holttestét hozták a felszínre. 

Szerdán a hatóságok felszínre hozták a harmadik lent rekedt bányász holttestét.

A keddi bányaomlás idén a negyedik halálos kimenetelű bányabaleset Lengyelországban, amelyekben eddig összesen hat bányász halt meg. Tavaly összesen 15 vájár halt meg lengyelországi bányabalesetekben. Április közepén halálos bányaomlás volt Lengyelországban, többen megsérültek. Márciusban meghalt egy bányász a sziléziai Bytomban működő Bobrek-Piekary kőszénbányában egy földrengés okozta bányaomlás miatt. Szintén márciusban orosz bányászok rekedtek egy aranybányában, amikor azt elárasztotta a talajvíz.