Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Tragédia a londoni gépen: egy ember meghalt, 30-an megsérültek a légörvény miatt

Vágólapra másolva!
Egy ember meghalt és többen megsérültek az Egyesült Királyságból induló és Szingapúrba tartó repülőgépen. A gép Bangkokba hajtott végre kényszerleszállást.
Vágólapra másolva!

A Singapore Airlines közleményben közölte, hogy az egyik járata, amely hétfőn London Heathrow-ról Szingapúrba repült, útközben több erős légörvénybe került.

Megerősíthetjük, hogy a Boeing 777-300ER típusú gép fedélzetén többen megsérültek és egy ember meghalt. A fedélzeten összesen 211 utas és 18 fős személyzet tartózkodott

A repülőgép Thaiföldre irányították át, és helyi idő szerint 15:45-kor landolt Bangkokban. A Singapore Airlines közölte, hogy együttműködnek a thaiföldi hatóságokkal a szükséges orvosi segítség biztosítása érdekében - közölték. 

A Singapore Airlines részvétét fejezi ki a halálos áldozat családjának

- írja a Sky.

Frissítés:

A FlightRadar24 adatai szerint a Singapore Airlines járata 11277 méteres magasságban repült, majd hirtelen - körülbelül három perc alatt - 9448 méteres magasságig zuhant le. A jelentések szerint sok utas fejsérülést szenvedett és a Suvarnabhumi repülőtérre legalább 10 mentőautó érkezett a sérültek ellátására. A repülőgépen utazó egyik utas a Reutersnek nyilatkozott:

Hirtelen a repülőgép orra felemelkedett és az egész gép rázkódni kezdett. Ekkor felkészültem a legrosszabbra. A járat hirtelen zuhanni kezdett, és akik nem volt bekötve a mennyezethez csapódtak. Néhányan úgy beütötték a fejüket a mennyezeti poggyásztartókba, hogy azok behorpadtak.

Így néz ki egy légörvény a pilóta szemszögéből - videó. Ezért kell mindig becsatolni az öveket a repülés ideje alatt. Sikoltoztak az utasok a légörvénybe került repülőn - videó.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről