Szenzáció, 17 évesen doktorált le egy tinédzser Chicagóban

Vágólapra másolva!
Május 6-án volt a diplomaosztója egy chicagói tinédzser lánynak, Dorothy Jean Tillman II 17 évesen doktorált. A fiatal lány már 10 évesen egyetemre járt, a Lake County-i főiskolán tanult pszichológiát.
Vágólapra másolva!

Mindössze 17 éves és már ledoktorált Dorothy Jean Tillman. A fiatal lány diplomaosztója múlt hónapban volt Chicagóban

 - írta az ABC News. Dr. Dorothy Jean Tillman II már 10 évesen egyetemre járt, a Lake County-i főiskolán hallgatott pszichológiát. 2020-ban a Unity College-ban szerzett mesterfokozatot, egy évvel később, 15 évesen pedig felvették az Arizona State University egyik programjába. 

A "Good Morning America"-nak nyilatkozva Tillman elmondta, mindig is nagyon fontos volt számára a tanulás.

 

Az életemben voltak olyan emberek, mint például a nagymamám is, aki a polgárjogi mozgalom tagja volt, akik mindig azt hangsúlyozták, hogy mindig kell tanulni valamit

- magyarázta.

Tillmant mindig is a pszichológia érdekelte a legjobban.

2023 decemberében, 17 éves korában sikeresen megvédte disszertációját, amellyel az ASU College of Health Solutions egyetemén doktori fokozatot szerzett integrált viselkedésből. Május 6-án volt a diplomaosztója. 

Írtunk egy férfiről is, akinek története már nem olyan szépen, mint Dr. Dorothy Jean Tillmané. Ő több diplomát is hamisított magának, amiket felhasználva vállalt azután munkát. A vádirat szerint az illető az interneten talált minták alapján a saját nevére elkészített egy hamis doktori oklevelet,

mely szerint magas szinten elsajátította a bölcsészettudományokat és a pszichológiai tudományt

egy szlovákiai egyetemen. Egy baji férfi pedig hamis iratokkal szerzett doktori címet. Magyarországon egyébként évente több mint ezren doktorálnak.