Egybekelt Vilmos herceg és Kate Middleton - események percről percre

Események

Vágólapra másolva!
Egybekelt pénteken Londonban Vilmos herceg, az angol királynő unokája és menyasszonya, Kate Middleton. A westminsteri apátságban tartott ceremóniára a világ minden tájáról hívtak vendégeket, az esküvőt világszerte hatalmas érdeklődés kísérte, a helyszínen is százezrek figyelték. Az események percről percre.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül69 bejegyzés
02:01
április 29, 2011
Vágólapra másolva!

Ma tartják Vilmos herceg és Kate Middleton esküvőjét

Április 29-én, pénteken tartják Londonban Vilmos herceg és Kate Middleton esküvőjét, amelyre Nagy-Britannia az évszázad partijaként készül. II. Erzsébet angol királynő unokája, Vilmos egy polgári családból származó lányt vesz el, akit a skóciai St. Andrews Egyetemen ismert meg, és akiből később akár brit királyné is lehet (Kate Middleton családjáról és rokonairól itt olvashat bővebben).

Vilmos herceg Károly herceg, a jelenlegi brit trónörökös és a tragikus balesetben elhunyt Diana hercegnő idősebbik fia. Apja hosszabb ideje vár a királyi trónra, mint bármelyik herceg a brit birodalom történetében, Károly herceg után Vilmos a második az öröklési rangsorban. A herceg esküvőjét hatalmas sajtóérdeklődés kíséri, Londont már napokkal a rendezvény előtt ellepték a tévéstábok. A nagy esemény a brit turizmust is fellendítette, Londonban és világszerte tömegével kelnek el a ceremónia emlékére készült szuvenírek, emléktárgyak.

Forrás: AFP/Joe Klamar

Az esküvő menetrendje szerint a ceremónia közép-európai idő szerint délben (londoni idő szerint 11 órakor) kezdődik a westminsteri apátságban, ahonnan az ifjú pár negyed kettőkor indul el a Buckingham-palotába. A St. James's Park mellett parádés útvonalon halad majd végig a menet, az esemény végén pedig a herceg és felesége II. Erzsébet királynő és a családtagok társaságában kiáll a Buckingham-palota erkélyére (az esemény hivatalos programját angol nyelven itt tekintheti meg).

 

08:44
április 29, 2011
Vágólapra másolva!

Ezrek sátraztak a szabadban

Már tömegek gyülekeznek Londonban a westminsteri apátság környékén - írja a BBC. Több ezer ember sátrazott az éjjel a hercegi pár tervezett útvonala mellett, hogy élőben láthassa majd Vilmos herceget és Kate Middletont. Az első 1900 vendég kilenc óra után néhány perccel érkezik.

09:33
április 29, 2011
Vágólapra másolva!

Heves zivatarok lehetnek

Egyes becslések szerint nagyjából ötezren sátoroztak az éjjel az utcákon, hogy láthassák majd Kate-et és Vilmos herceget. A szervezők összesen hatszázezer ember jelenlétére számítanak. Az esküvő helyszínét közel két négyzetkilométeres körzetben lezárták a forgalom elől. A meteorológusok szerint reggel felhős idő várható, később viszont számítani kell heves zivatarokra.

09:39
április 29, 2011
Vágólapra másolva!

Esküvőre várva

Forrás: AFP
Ötezren sátraztak London belvárosában. Nézze meg a megszállott alattvalókról készült galériánkat, kattintson a képre!

09:45
április 29, 2011
Vágólapra másolva!

Vadászat Kate ruhája után

Az esküvő hivatalos menetrendje szerint Kate Middletont először magyar idő szerint 11 óra 51 perckor láthatják majd az emberek, amikor a hoteljéből a westminsteri apátságba indul. Angliában folyamatosak a találgatások a mennyasszonyi ruháról, több fotós és újságíró dolgozik azon, hogy a hivatalos időpont előtt információkat szerezzen Kate öltözékéről. Kate és családja az éjszakát a Goring Hotelben töltötte, a família az egész szállodát előre lefoglalta.

10:34
április 29, 2011
Vágólapra másolva!

Ötezer rendőr vigyáz a rendre

A Scotland Yard ötezer rendőrrel vigyáz a rendre az esküvőn, kilencszázan közülük az esküvői útvonal mellett teljesítenek szolgálatot. Néhányan utcai ruhában vegyülnek majd el a tömegben.

Forrás: AFP/Pierre-Philippe Marcou

10:47
április 29, 2011
Vágólapra másolva!

"Átmásznak rajtad"

Egy kempingező szerint stresszes hangulatban várják az esküvőt az éjszakát a szabadban töltők. A 17 éves lány szerint mindenki küzd, hogy jó helyről láthassa a hercegi párt. "Az emberek átmásznak rajtad, amíg alszol, hogy elvegyék a helyed" - mondta a Guardiannek.

11:00
április 29, 2011
Vágólapra másolva!

Az amerikai újságírókat érdekli jobban az esküvő

Egy a New York Times és a CBS által készített felmérés szerint csupán az amerikai lakosság hat százaléka követi "nagyon közelről" az esküvőt. Ennek ellenére egyes adatok szerint az esemény médialefedettsége nagyobb az Egyesült Államokban, mint az Egyesült Királyságban.

11:22
április 29, 2011
Vágólapra másolva!

A Tv2 már korán izgalomba jött

A Tv2 már reggel 6.55-kor esküvői lázban égett: "Annyira kiváncsi vagyok, mit csinálhat épp most Kate Middleton!" - sóhajtozott Tatár Csilla mámoros arccal, összekulcsolt kezekkel, Kárász Róbert pedig azért késett egy percet az élő műsorból, mert a folyosón Vilmosról beszélgetett pár kollégával. A Mokka hosszas Diana-elemzéssel nyitott.

Az RTL Klub Holló Márta műsorvezetővel, a katolikus műsorokban is felbukkanó Dusica Ferenccel, a divattörténész Szatmári Judittal, Bokor Pállal (aki a hercegről írt egy könyvet), egy nemesi származású rendezvényszervezővel, George Kegllel, és Radnóti Annával, a hírigazgatóság külpolitikai szakértőjével vág neki az eseménynek. Londonból Gosztonyi Zsolt jelentkezik be.
 
Az esküvő tagadhatatlanul téma a magyarok közt: egy újpesti okmányirodában például 8.10-kor azon sopánkodott egy ügyintéző, hogy asztrológiai elemzés szerint csak 14 évig fog tartani a pár boldogsága, válás lesz a vége.

11:56
április 29, 2011
Vágólapra másolva!

Cambridge hercege

A brit uralkodóház szóvivőjének bejelentése szerint az esküvő után Vilmos és Kate Cambridge hercege és hercegnéje lesz. Vilmos herceg Strathearn grófja és Carrickfergus bárója is lesz. A brit királyi családban régi szokás, hogy a friss házasok esküvőjük napján új címeket kapnak.

Forrás: AFP/Ben Stansal

12:12
április 29, 2011
Vágólapra másolva!

Kétmilliárd tévénéző lehet

A királyi esküvő helyszínén körülbelül nyolcezer rádió- és tévéstáb lesz jelen, és közel százötven, műholdas kapcsolattal felszerelt közvetítőkocsi biztosítja, hogy az esemény képei a világ szinte minden tájára eljussanak. A BBC világszerte úgy kétmilliárd nézőre számít, ami korántsem túlzott elvárás, ha figyelembe vesszük, hogy Diana hercegnő temetését körülbelül 2,5 milliárdan figyelték 1997-ben - az előző királyi esküvő, Diana és Károly 1981-es házasságkötése úgy 750 millió nézőt vonzott világszerte.

12:17
április 29, 2011
Vágólapra másolva!

Megérkeztek az első vendégek

A BBC helyszíni tudósítója több kisbuszt látott megérkezni a Goring Hotelhez, amiben valószínűleg több koszorúslány is ült. Közben megérkeztek az első vendégek a westminsteri apátsághoz is.

12:20
április 29, 2011
Vágólapra másolva!

Megérkezett Harry herceg barátnője is

Folyamatosan érkeznek a meghívott vendégek a westminsteri apátságba. Már a helyszínen tartózkodik Harry herceg barátnője, Chelsy Davy. A vendégek nagy része a család barátai közül került ki - írja a brit Guardian.

12:27
április 29, 2011
Vágólapra másolva!

Elindult a menyasszonyi autó

Elindult Kate Middletonért a Goring Hotelbe az esküvői autó. Közben a westminsteri apátsághoz megérkezett David és Victoria Beckham, az angol labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitány és felesége. Az utcán várakozókat a katonai zenekar szórakoztatja.

Forrás: AFP/Ben Stansal

12:33
április 29, 2011
Vágólapra másolva!

Hatalmas üzlet a vilmosos legó - kép

Forrás: AFP/LEGO
Az ajándékgyártók megállás nélkül készítik Kate-ről és Vilmosról a szuveníreket.
A képre kattintva megnézheti a legjobban sikerült darabokat

12:46
április 29, 2011
Vágólapra másolva!

A megőszült Mr. Bean fintorog a vendégek között

A BBC élő adásában néhány pillanatra látható volt Rowan Atkinson brit komikus, Mr. Bean megformálója, amint enyhén fintorogva a helyét kereste a vendégseregben.

12:57
április 29, 2011
Vágólapra másolva!

David Cameron szerint mindenki boldog lesz

David Cameron brit miniszterelnök a Sky Newsnak azt mondta: "Biztos vagyok benne, hogy a mai nap örömmel tölti el az embereket. Nagyon sok korombeli látta felnőni Vilmos herceget, aki most megtalálta a szerelmet, házasodni szeretne, ahogy mindenki más Nagy-Britanniában, ezért mindenki egy kicsit magáénak érzi ezt az eseményt" - fogalmazott a miniszterelnök, aki korábban állami ünneppé nyilvánította a hercegi pár esküvőjét.

13:04
április 29, 2011
Vágólapra másolva!

Néha a miniszterelnökség is kevés a meghívóhoz

David Cameronnal ellentétben két korábbi brit miniszterelnök, Tony Blair és Gordon Brown sem lesz ott az esküvőn. A királyi család indoklása szerint egyikük sem tagja az uralkodóház legmagasabb rendjének. Mindezek ellenére ott lesz a menyasszony falujának hentese, postása és kocsmárosa is. A westminsteri apátsághoz közben befutó Cameront hatalmas ováció fogadta.

13:09
április 29, 2011
Vágólapra másolva!

Megérkezett Elton John és partnere

Forrás: AFP/Ben Stansall

13:20
április 29, 2011
Vágólapra másolva!

Feltűnt Vilmos herceg

A tömeg vad sikítása fogadta a katonai uniformisban feltűnő Vilmos és Harry herceget a westminsteri apátságnál. A két herceg az autóból integetve, mosolyogva köszöntötte a várakozókat.

13:25
április 29, 2011
Vágólapra másolva!

Ki az a Kate Middleton?

Forrás: AFP/Phil Noble
Eljegyzés a szakítás után. A képre kattintva képeket nézhet a leendő Katalin hercegnéről

13:32
április 29, 2011
Vágólapra másolva!

Többszintes, krémmel és fehér cukormázzal díszített gyümölcstorta lesz az esküvői torta

A délutáni fogadást a Buckingham-palotában tartják, a királynő jelenlétében. Fiona Cairns készítette a tortát, amely hagyományos, többszintes gyümölcstorta, krémmel és fehér cukormázzal díszítve - írja a brit Guardian. Vilmos herceg külön kérésére családi recept alapján készítettek egy csokoládétortát is. A fogadás közben játszani fog Károly herceg hivatalos udvari hárfása is.

13:35
április 29, 2011
Vágólapra másolva!

Vilmos élete képekben

Forrás: AFP
Kattintson a képekre még több Vilmosért!

13:38
április 29, 2011
Vágólapra másolva!

Az esküvő előtti éjszaka - videó

Tízezrek aludtak London utcáin az éjszaka. A hideg ellenére kitartóak voltak, ugyanis az első sorból akarják látni a menetet, és az esküvő utáni első csókot. Jó hangulatban telt az éjszaka, a hercegi párt éltették, és már este ittak is az egészségükre.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=nAKwX0VF764KOw6f
13:42
április 29, 2011
Vágólapra másolva!

Brit királyi esküvők képekben

Forrás: AFP
Nézzen képeket a korábbi brit királyi esküvőkről!

13:44
április 29, 2011
Vágólapra másolva!

Megérkezett Károly herceg feleségével, Camillával

Befutott az örömapa, Károly herceg is, egyenruhát visel, felesége, Camilla pedig halványkék ruhát és díszes kalapot. A westminsteri apátság harangjai folyamatosan szólnak. Vilmos és Kate Middleton már a templomban van.

13:48
április 29, 2011
Vágólapra másolva!

Limuzin hozza a királynőt

Ováció fogadja Erzsébet királynőt, akit barna Jaguar limuzin hozott az apátság elé, bevonulását fanfárok kísérik, sárga ruha és kalap van rajta.

Forrás: AFP/Odd Andersen
További képekért kattintson a fotóra!

13:52
április 29, 2011
Vágólapra másolva!

Esküvő fél egykor Kőbánya-Kispesten

Budapesten pénteken egy pár fogad egymásnak örök hűséget az angol hercegi párral egy időben, az esküvő a kispesti önkormányzaton lesz fél egykor. A házasságkötésen ott vannak az [origo] tudósítói is, az eseményt fotósunk és videósunk percről percre közvetíti.

13:54
április 29, 2011
Vágólapra másolva!

A vőlegény az apátságban - kép

Forrás: AFP/Odd Andersen

13:58
április 29, 2011
Vágólapra másolva!

Rolls Royce-on érkezik a menyasszony

Nyitott fekete Rolls Royce hozza a bámészkodóknak integető Kate Middletont a westminsteri apátsághoz, a Guardian ruhaszakértői szerint a menyasszony az Alexander McQueen divatház egyik kreációját viseli, amelyet Sarah Burton tervezett.

14:00
április 29, 2011
Vágólapra másolva!

Bevonult a menyasszony az apátságba

Apja vezette be Kate Middletont az apátságba, az esküvői ruha uszálya több mint két méter hosszú.

14:08
április 29, 2011
Vágólapra másolva!

Már az oltár előtt állnak

Már az oltár előtt áll a jegyespár. A menyasszony mellett apja, a vőlegény mellett öccse, Harry várakozik. Orgona szól, és mindenki énekel.

14:08
április 29, 2011
Vágólapra másolva!

Kate kocsival érkezik az apátsághoz - kép

Forrás: AFP/Pierre-Philippe Marcou
További képekért kattintson a fotóra!

14:09
április 29, 2011
Vágólapra másolva!

Elton John érkezése videón

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=6WWRuToQxfM2FDGW
14:12
április 29, 2011
Vágólapra másolva!

A menyasszony az apátság előtt - kép

Forrás: AFP/Odd Andersen
További képekért kattintson a fotóra!

14:15
április 29, 2011
Vágólapra másolva!

Kimondták az igent

Vilmos és Kate Middleton is kimondta az igent az oltár előtt, most mondják az esküt. A menyasszony hevesen pislog, Vilmos somolyog.

14:18
április 29, 2011
Vágólapra másolva!

Felhúzták a gyűrűt a menyasszony ujjára

Vilmos felhúzta a gyűrűt Kate ujjára, együtt imádkoznak. Kintről időnként behallatszik a tömeg éljenzése.

14:20
április 29, 2011
Vágólapra másolva!

Férj és feleség

A canterbury érsek férjnek és feleségnek nyilvánította Kate Middletont és Vilmos herceget. Kate Middleton mostantól Katalin hercegné.

14:24
április 29, 2011
Vágólapra másolva!

A menyasszony bátyja olvas fel a bibliából

James Middleton a rómaiakhoz írt levelet olvassa a Bibliából.
Senkinek gonoszért gonosszal ne fizessetek. A tisztességre gondotok legyen minden ember előtt.

14:28
április 29, 2011
Vágólapra másolva!

Hatfős násznép előtt esküszik Kispesten Dóra és László

Hamarosan elkezdődik Kispesten az egyetlen házasságkötés, amelyet egy időben tartanak az angol hercegi pár esküvőjével. Az [origo] tudósítója szerint a mennyasszonyt Dórának, a vőlegényt Lászlónak hívják, mindketten 23 évesek. Most érkezik a násznép, tudósítónk szerint nincsenek sokan, "körülbelül hatan". A házasságkötő teremben nagyon jó a hangulat, a portásnénik tévén folyamatosan követik az angliai esküvőt.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]

14:36
április 29, 2011
Vágólapra másolva!

Késik az ifjú pár Kispesten

Mindeközben Kispesten mindenki izgatottan várja az ifjú párt, de ők késnek a saját esküvőjükről. A vőlegény anyukája azt mondta, nagyon izgult, hogy ők fognak elkésni, mert a kisebbik fia épp most adta le a szakdolgozatát az egyetemen, egyenesen onnan jöttek. Azt mondta tudósítónknak, hogy ő reggel már bevett egy nyugtatót, és ugyan nagyon izgul, nem fog sírni, türtőzteti magát. A nagymamák is nagyon várják a fiatalokat.

14:36
április 29, 2011
Vágólapra másolva!

Minden esküvő királyi esküvő

Richard Chartres londoni püspök beszél, aki szerint bizonyos értelemben minden esküvő király esküvő, mivel "a vőlegény és a menyasszony is a teremtés királya és királynője". Előtte egy John Rutter által kimondottan a ceremóniára komponált zenemű szólt. Vilmos meghatottnak tűnik, mintha a könnyeit próbálná visszatartani.

14:42
április 29, 2011
Vágólapra másolva!

A násznép Kispesten - kép

Fotó: Tuba Zoltán [origo]

14:44
április 29, 2011
Vágólapra másolva!

Vilmos felhúzza a gyűrűt Kate ujjára - kép

Forrás: AFP/Dominic Lipinski

14:48
április 29, 2011
Vágólapra másolva!

Megérkezett az ifjú pár Kispestre

Fotó: Tuba Zoltán [origo]

14:49
április 29, 2011
Vágólapra másolva!

Alkoholmentes pezsgővel koccintanak Kispesten

Tudósítónk szerint hamarosan elkezdődik a szertartás Kispesten, ahol négyen alkoholmentes, négyen pedig sima pezsgőt kértek.

14:51
április 29, 2011
Vágólapra másolva!

Újra és újra nézhető a ceremónia

A hazai tévécsatornák közül a Tv2 a legelszántabb: a ceremóniát meg is ismétli ma délután, a Tények Este vendége a brit nagykövet lesz, a Tv2 show-jának mai adásában, A nagy duett-ben pedig olyan extra produkciót láthatnak a nézők, amely kifejezetten az esküvő estéjére készült.

Ha már EBU-tagság miatt ingyen kapja az MTV a képet, akkor szintén kihozza belőle a legtöbbet, mert este nyolc és kilenc között ismétel. A ceremóniát az ATV is élőben adja, a Duna tévén viszont a RTL-es, Csillag születik győztese, Tabáni István énekli, hogy "használd a szárnyad, repülj a a nagyvilágnak!"

14:52
április 29, 2011
Vágólapra másolva!

Kate édesanyja és öccse érkezik a templomba - videó

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=TljE3vdUpVEqvlP4
14:52
április 29, 2011
Vágólapra másolva!

A brit himnuszt éneklik

Vilmos cambridge-i herceg és Katalin cambridge-i hercegné a násznéppel együtt énekli a brit himnuszt.

14:59
április 29, 2011
Vágólapra másolva!

Lepisszegik egymást a Hyde-parkban az emberek

A Guardian szerint a szertartást a londoni Hyde-parkban kivetítőkön figyelő emberek lepisszegik egymást a csendesebb részeknél, és megéljenzik az esküket.

15:02
április 29, 2011
Vágólapra másolva!

Hasonlóság Grace Kellyvel

Divatszakértő körökben arról pusmognak, mennyire hasonlít a menyasszony ruhája ahhoz, amelyet Grace Kelly viselt 1956-ban, amikor hozzáment Rainier herceghez - írja a Guardian.

15:05
április 29, 2011
Vágólapra másolva!

Átvonul az apátságon a hercegi házaspár

Vilmos és Katalin kézen fogva végigvonul az apátságon, időnként egy-egy szemérmes mosolyt küldenek a násznép felé. Odakint már vár rájuk a hintó.

15:09
április 29, 2011
Vágólapra másolva!

Kate érkezik a templomba - videó

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=U2ckCYYT0XWkZkyQ
15:10
április 29, 2011
Vágólapra másolva!

Üdvrivalgás közepette elindult a hintó a királyi párral

Vilmos és Katalin az apátság körül várakozó tömeg éljenzése és harangzúgás közepette beszáll a hintóba, előtte Vilmos fehér kesztyűt és tányérsapkát húz. A bordó hintót négy díszesen felszerszámozott ló húzza. A királynő és férje zárt hintóban követi őket.

Forrás: AFP/Ben Stansall
További képekét kattintson!

15:10
április 29, 2011
Vágólapra másolva!

Dóra és László is kimondta az igent Kispesten

Fotó: Tuba Zoltán [origo]

15:13
április 29, 2011
Vágólapra másolva!

Katalin és Vilmos a hintóban - kép

Forrás: AFP/Damien Meyer
További képekét kattintson!

15:16
április 29, 2011
Vágólapra másolva!

Több mint százéves hintóba ültek Vilmosék

Vilmos és Katalin hintón a Buckingham-palota felé hajt. A járművet 1902-ben készítették VII. Edvárd koronázására, ezt használták Károly és Diana esküvőjén is, 1981-ben. A házaspár vidáman integet.

15:22
április 29, 2011
Vágólapra másolva!

Pezsgőzés Kispesten

Fotó: Tuba Zoltán [origo]

15:24
április 29, 2011
Vágólapra másolva!

Vilmos és Katalin megérkezett a Buckingham-palotába

A hercegi házaspár megérkezett a Buckingham-palotába, az épület körül sűrű tömeg várakozik zászlókat lengetve. Szép lassan befut a többi hintó is. A palotában a királyi családot fotózzák, és várható, hogy a friss házasok megjelennek az erkélyen.

Forrás: AFP/AFP/Ben Stansall
További képekét kattintson!

15:31
április 29, 2011
Vágólapra másolva!

Kínát is érdekli az esküvő

Természetesen a francia Tv5, a német RTL, a Sky News és a spanyol TVE is élőben adja a ceremóniát: utóbbin hosszan lovagolnak azon, hogy mennyibe kerülhetett Katalin hercegné ruhája, a stúdióban nem értik, miért ilyen szerény, visszafogott, ha nyilvánvalóan őrületesen drága volt. A kínai CCTV is Vilmos herceget és párját mutatja.

Nem készült a nagy eseményre a Viasat3, ezen egy amerikai tehetségkutató ismétlése megy, a Cool tévé, amely Knight Ridert ad, és a Sport1 sem: utóbbin a lelkes Korda György épp pókert közvetít a határozottan vidám hangú Balázs Klárival.

15:32
április 29, 2011
Vágólapra másolva!

"A dekoltázson picit csodálkoztam"

"A dekoltázson egy picit csodálkoztam, azt gondoltam, ennyi sem lesz" - elemzik a látottakat az ATV-n, de kitart még az MTV is, lovasok büszke menete látható. Reklámba menekültek a nagy kereskedelmi tévék: a Tv2 húsz másodperccel előbb vette el a képet, mint az RTL Klub. Előbbi hamarosan levetíti Az első lovag című filmet Sean Conneryvel és Richard Gere-rel, utóbbin egy argentin telenovella, A szerelem rabjai lesz a következő műsor, de még stúdióznak egyet.

15:33
április 29, 2011
Vágólapra másolva!

Megérkeznek Beckhamék - video

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=HNywOjSN6QpKXnNN
15:44
április 29, 2011
Vágólapra másolva!

A fotózás zajlik a palotában

Jelenleg zajlik a zártkörű családi fotózás a Buckingham palotában. A palota előtt katonazenekar játszik, a királyi testőrség prémsüveges tagjai masíroznak, a többezres pedig tömeg arra vár, hogy a friss házasok megjelenjenek a palota erkélyén, talán még csókot is váltanak majd. Hamarosan a királyi légierő gépei húznak át az épület felett.

15:52
április 29, 2011
Vágólapra másolva!

Királyi zombiesküvő Manchesterben

Nagy-Britanniában több eseményt is szerveztek a királyi esküvőhöz csatlakozva - írta a Guardian, amely többek között a Manchesterben megrendezett Alternatív zombi királyi esküvőt emelte ki. Itt tűznyelők, sarokcsiszolók és malacsült van az előkelőségek helyett, a vendégeket arra hívják fel, hogy ássák elő régi frakkjukat, borítsák be magukat vérrel, és szaggassanak ki magukból húscafatokat (ezt helyettesíthetik latexszel). Az eseményt a legjobban öltözött zombipár esküvője zárta. Northumberlandben pucér esküvőt rendeztek.

16:03
április 29, 2011
Vágólapra másolva!

Véget ért Dóra és Laci esküvője

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
Nézze meg a Vilmossal és Katalinnal egy időben egybekelő Dóra és Laci esküvői képeit!

16:08
április 29, 2011
Vágólapra másolva!

Mindenki közelebb akar férkőzni a palota erkélyéhez

Megtelik a Buckingham-palota előtti tér, mindenki közelebb akar kerülni, hogy láthassa az erkélyen megjelenő Vilmost és Katalint. Az erkélyjelenet után a királynő vezetésével fogadnak 650 főt a palotában - a BBC szerint többnyire a pár ismerőseit, majd este táncos magánvacsorát tartanak a friss házasok tiszteletére a palotában, erre háromszáz fő hivatalos.

16:19
április 29, 2011
Vágólapra másolva!

Egy királyi testőr leesett a lóról

Mialatt Vilmos és Katalin hintón a palotába tartott, az egyik királyi lovas testőr leesett a lováról. A Guardian szerint a ló megrémült a kiáltozó tömegtől, és levetette lovasát. A testőr nem is tudott visszaülni a rémült állatra.

16:25
április 29, 2011
Vágólapra másolva!

Vilmos és Katalin megjelent az erélyen

Nagy ovációban tört ki a Buckingham-palota előtt álló tömeg, amint Vilmos herceg és Katalin hercegné megjelent a palota erkélyén. Előbb ketten léptek ki, majd jött a királyné, a családtagok és a koszorúslányok. Az üdvrivalgást fokozta, amikor a friss házasok kétszer is rövid csókot váltottak.

16:30
április 29, 2011
Vágólapra másolva!

A királyi légierő gépei a palota felett

A hitvesi csók után előbb három öreg gép - egy bombázó és két légcsavaros vadászrepülő (alighanem egy Lancaster és két Spitfire), majd a királyi légierő modern harci gépei repültek át a palota felett, és Vilmos és Katalin, valamint a többiek visszavonultak. Ezzel mi is lezárjuk a közvetítést.

Forrás: AFP/Leon Neal
További képekért kattintson!