Robin Williams Mel Gibson hatására vonult elvonóba

Vágólapra másolva!
Robin Williams amerikai komikus azt nyilatkozta: Mel Gibson letartóztatása nagy szerepet játszott abban, hogy elvonókúrára ment, ahol végre sikerült leállnia az ivással.
Vágólapra másolva!

Robin Williams amerikai komikus, a Jó reggelt, Vietnám! című film főszereplője nemrég azt nyilatkozta: nagyon nagy hatással volt rá Mel Gibson ausztrál származású színész letartóztatása. "Az, hogy Gibsont ittas vezetés miatt tartóztatták le, olyan volt számomra, mint az ébresztőóra csörgése" - mondta el az Oscar-díjas színész az interjúban. - "Az eset rádöbbentett, hogy az alkohol miatt mennyire gyorsan el lehet veszíteni minden dicsőséget és tiszteletet, amit az ember hosszú évek alatt megszerzett magának."

"Arra gondoltam, ha az elvonókúra jó tett Mel Gibsonnak, akkor nekem is jót tesz" - mondta Williams az Access Hollywood című műsorban. - "Ráadásul amikor bevonultam ebbe a központba, senki nem figyelt rám, mert Gibsonnal voltak elfoglalva. Ez pedig megkönnyítette a dolgomat."

Robin Williams korábban már küzdött alkohol- és drogfüggőséggel, de a nyolcvanas években, amikor jó barátja, John Belushi túladagolás miatt meghalt, abbahagyta az ivást. "Húsz évig egész jól bírtam, de azután újra elkezdtem inni. Egy kis hang a fejemben elkezdte mondogatni, hogy csak egy pohárral gurítsak le, utána pedig már nem volt megállás" - nyilatkozta Williams - "Úgy döntöttem, minél hamarabb elvonókúrára megyek, mielőtt teljesen t9nkretenném az életemet."