A vámpírvadász a temetőtől, a vízimentő a víztől fél

Vágólapra másolva!
A fóbia nem más, mint irracionális félelem tárgyaktól, helyzetektől vagy cselekvésektől. Sokan a pókoktól félnek, van, aki a tömegtől retteg. Fóbiái azonban nem csak a hétköznapi embereknek vannak: a hollywoodi sztárokat sem kerülik el a furcsa félelmek.
Vágólapra másolva!

Fóbiának nevezzük azt, ha valaki irracionális félelmet érez bizonyos tárgy, állat, esetleg cselekvés iránt. Mindnyájan ismerünk olyanokat, akik a pókoktól, az egerektől vagy épp a tömegtől rettegnek, és bizony a sztárok között akad néhány, akinek még a fóbiája sem hétköznapi.

Johnny Depp háromszoros Oscar-jelölt színész, a Sweeney Todd, a démoni borbély megformálója és Daniel Radcliffe, a Harry Potter-filmek címszereplője egyazon dologtól lesznek libabőrösek: mindkét színésznek coulrofóbiája van, amely nem más, mint a bohócoktól való félelem.

"Azt hiszem, azért félek tőlük, mert a festett mosolyuk miatt egyszerűen lehetetlen megkülönböztetni, hogy éppen örülnek vagy arra készülnek, hogy leharapják a fejedet"- nyilatkozta Johnny Depp a The Courier Mailnek.

Carmen Eletctra a Baywatch című sorozatban tűnt fel, még 1998-ban - a 36 éves szexszimbólum vízimentőt alakított a sorozatban, ám - ironikus módon - hidrofóbiája, azaz víziszonya van.

"Ha a víz közelébe megyek, rögtön rettegni kezdek, és pánikroham tör ki rajtam"- mondta Electra a Sky One Magazine-nak.

Scarlett Johansson 24 éves amerikai színésznőt, A másik Boleyn lány című film szereplőjét a csótányoktól rázza ki a hideg.

"Félek a csótányoktól, mióta egyszer arra ébredtem , hogy egy épp az arcomon mászik, egy másik pedig a cipőmben tanyázott"- nyilatkozta Johansson.

Jennifer Aniston, Golden Globe- és Emmy-díjas színésznő, a Jóbarátok Rachel Greenje egyenesen retteg a repüléstől, mióta elektromos viharba került egy Torontóból New Yorkba tartó járaton.

Orlando Bloom amerikai színész A Karib-tenger kalózai-ban és AGyűrűk Urában furcsa teremtmények százait győzte le - a valóságban azonban a 32 éves színésznek speciális zoofóbiája van: iszonyodik a sertésektől.

Zoofóbiával küzd Justin Timberlake kétszeres idei Grammy-nyertes zenész is: ő egyszerre fél a pókoktól, a kígyóktól és a cápáktól.

Christina Ricci Golden Globe-díjra jelölt, 28 éves színésznő biztosan nem fogja házát szobanövényekkel dekorálni, ugyanis bothanofóbiában (a növényektől való félelem) szenved. Hasonlóan különleges Matthew McConaughey fóbiája, aki rögtön nagyon ideges lesz, ha forgóajtón kell keresztülmennie.

Sarah Michelle Gellar amerikai színésznő a főhőst alakította a Buffy című sorozatban, akinek vámpírok hadával kellett megküzdenie, sokszor temetőkben. Mivel a színésznő retteg a sírkertektől, az ott játszódó jelenetekhez külön díszletet kellett építenie a filmstúdiónak, ugyanis Gellar nem volt hajlandó valódi temetőben forgatni.

Nicole Kidman Oscar-díjas színésznő a lepkéktől iszonyodik. A félelem akkor alakult ki benne, mikor még gyermekként Ausztráliában élt.

"Néha, mikor hazamentem az iskolából, az elképzelhető legnagyobb pillangó vagy molylepke ült a kerítésünk kapuján. Ilyenkor átmásztam a kerítésen vagy a ház mellett kúsztam el - bármit megtettem, csak ne kelljen átmennem a kapun"- vallotta be Kidman.