Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Vegyen izomlazító masszázst!

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!




Az illóolajat sosem szabad töményen használni; vagy fürdővízbe cseppentsünk belőle 5-10 cseppet, vagy bázis masszázsolajjal (mandulaolaj, avokádóolaj) keverjük el, és ezzel masszírozzuk a fájó izmot.
A görcsös izmok kilazítását kezdjük olajos masszázzsal, majd alkalmazzunk meleg borogatást; egy kisebb törülközőt mártsunk meleg vízbe (nagyon meleg), majd kicsavarva tegyük rá a fájó területre, és bugyoláljuk be száraz törülközővel. Amikor hűlni kezd, vegyük le, és azonnal tegyünk rá egy másik melegítőt. A gyógyító illóolajakat belekeverhetjük a borogatóvízbe is, vagy a melegítő-borogatás előtt masszírozzuk be vele a területet.
Azokat a fájdalmakat, amelyek sérülésből származnak, és az izom láthatóan feldagadt, sosem szabad meleg borogatással kúrálni; itt a leghatásosabb a pihentetés, hideg borogatás és felpolcolás lesz. Ugyannakkor az illóolajak itt is segíthetik a gyógyulást, és csökkentik a fájdalmat.

Az illóololajak lazító hatását nemcsak utólag érvényesíthetjük, de jól felkészíthetjük vele izmainkat a nagyobb megterhelésekre is. A masszázs bemelegíti az izmokat, fokozza a vérkeringést, és felkészít a fárasztó igénybevételre is (tudjuk, hogy a legtöbb sportsérülés a bemelegítés elmaradása miatt következik be.) Sportolás előtt érdemes használni a feketebors-, a boróka- és a rozmaringtartalmú illóolajakat.

Masszázsolaj-receptek izomlazításhoz

Melegítő olaj: kb. fél dl bázisolajhoz keverjünk 3 csepp borsmentát, 3 csepp borókát, 4 csepp levendulát, 2 csepp fekete borsot, 4 csepp rozmaring illóolajat.

Gyulladáscsökkentő hatású masszázsolaj: kb. fél dl bázisolajhoz keverjünk 1 csepp árnikát, 4 csepp kamillát, 8 csepp levendulát és 4 csepp majorannaolajat.

h. a.

Ajánló:

Korábban:

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről