Az alvás segít a fogyásban

Vágólapra másolva!
Azt ma már jól tudjuk, hogy a diéta nem könnyű vállalkozás. Kevés étel, sok mozgás, rendszeresség - gyakran ismételt szavak, ha éppen fogyni szeretnénk. Egy ausztrál diéta azonban egészen más oldalról közelíti meg a túlsúly elleni küzdelmet: nemcsak diétázni és tornázni, hanem aludni is kell.
Vágólapra másolva!

Ez a diéta sem különbözik sokban a ma már jól ismert módszerektől: itt is figyelni kell az étrendre, sokat kell sportolni, a diéta kitalálói inkább csak arra akarták felhívni a közvélemény figyelmét, hogy sokkal többet kellene törődnünk a pihenéssel. Az ausztrál dietetikusok szerint ugyanis az alváshiány is okozhat elhízást, és hosszú távon sok betegség kiváltó okává válhat.

Jane Worthington, az egyik szerző szerint nagyon fontos odafigyelni arra, hogy ne csak sanyargassuk testünket fárasztó diétákkal, és túlerőltetett sporttal, hanem adjuk meg neki a pihenést is, hogy erőt tudjon meríteni a nehéz hétköznapokhoz. Az orvos szerint a nem megfelelően pihentető alvás anyagcsere-zavarokhoz vezethet, és azok az emberek, akik keveset alszanak, többet esznek, hogy pótolják az ébrenléttel járó energiaveszteséget. Természetesen ilyenkor súlyproblémák is jelentkeznek, a kutatások szerint az az ember, aki naponta csak 4-5 órát alszik, 75 százalékkal nagyobb eséllyel hízik el. A könyv Ausztráliában komoly sikert aratott.