Csütörtöki horoszkóp

Vágólapra másolva!
Ma a Hold a Kos csillagjegyben halad trigonban áll a Szatrunusszal és szextilben a Nappal. Érzelmeink sokkal erőteljesebben jelentkezhetnek, mint más napokon, de objektíven tudjuk szemlélni őket.
Vágólapra másolva!

A mai napon a Hold trigonban áll a Szaturnusz bolygóval. Ez azt jelentheti, hogy mind saját érzelmeinket, mind mások érzelmeit is sokkal objektívebb módon tudjuk megközelíteni. Érdemes régi, elmérgesedett kapcsolatainkat rendbe tenni. Most megvan rá az esély, hogy értelmesen megbeszéljük, rendezzük ellentéteinket. A mai napon lehetőségünk lehet arra is, hogy új dolgokba vágjuk bele, esetleg kipróbáljuk valami olyasmit, amit régóta szerettünk volna. A mai csillagállások hatására képesek vagyunk különösen kreatívan gondolkodni, ugyanakkor nem szívesen foglalkozunk a részletekkel. A napunk sokkal inkább az álmodozásról szól, mint a tervek gyakorlati megvalósításáról.

Ma a Hold a Kos csillagjegyben halad. A krónikus homloküreg- és orrmelléküreg problémák ezen a napon súlyosabban nyilvánulhatnak meg. Ennek oka az is lehet, hogy ágyunk valamilyen sugárzásnak van kitéve, és mialatt alszunk, magunkhoz vonzzuk a negatív energiákat. Régi jól bevált módszer: ha van macskánk, figyeljük meg, hogy hol szeret tartózkodni. Az a hely nekünk, embereknek nem alkalmas pihenésre, alvásra. Ellenben a kutya ellentétes módon viselkedik. Ahol kutyánk szeret aludni, ott mi is biztonságosan pihenhetünk, alhatunk. Az említett panaszt még a fogaknál keletkezett gócok is okozhatják, amelyeket eddig még nem derített fel a fogorvos. Tehát akinek ilyen irányú krónikus panasza van, az keresse fel fogorvosát.

Szemproblémáink is fokozottabban jelentkezhetnek azokon a napokon, amikor a Hold a Kos csillagjegyben tartózkodik. A leggyakoribb ilyen jellegű panasz a kötőhártya - gyulladás. Ez a kellemetlen betegség idegen, zavaró anyag, pl. por hatására lép fel. Megoldási módja lehet a szemvidító fű főzetével végezni szemfürdőt. Akinek gyakran van kötőhártya gyulladása, egy egyszerű praktikával megelőzheti a bajt: szeles időben mindig hordjon napszemüveget, függetlenül az évszaktól és az időjárási viszonyoktól. Így megelőzheti a por bejutását a szembe.

Ha szeretünk szobanövényeinkkel foglalkozni, s szaporítani is szeretnénk őket, akkor érdemes a mai napon elültetnünk azokat a növényeket, amelyeket már kigyökereztettünk. Gyorsabb lesz a növekedésük, s hamarabb bokrosodnak majd el.