Olívás-hagymás pite

Vágólapra másolva!
Kaldeneker György szakács hétről hétre különleges finomságokat ajánl oldalainkon. Ezen a héten sós piték receptjeit mutatja be.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
a tésztához: 1 pohár liszt, 30 g vaj, 60 g krémsajt, 1 db tojás sárgája, 1 evőkanál víz, só
a töltelékhez: 1 dl olívaolaj, 2 db felszeletelt hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 100 g spenótlevél, 6 db aszalt paradicsom, 1 csokor kakukkfű, 3 db tojás, 150 ml tejszín, 200 g fekete olívabogyó

Egy keverőtálba tegyük a lisztet, sózzuk, majd morzsoljuk bele a vajat és a krémsajtot. Morzsoljuk össze alaposan, majd adjuk hozzá a tojás sárgát és a vizet. Gyúrjuk össze és pihentessük egy órát hűtőben.
Lisztezett deszkán nyújtsuk ki, majd béleljünk ki vele egy kivajazott és liszttel megszórt piteformát.
Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat, adjuk hozzá a felszeletelt hagymát és a zúzott fokhagymát. Pár percig pároljuk, majd a leforrázott spenótleveleket, kakukkfüvet, aszalt paradicsomot is keverjük bele. Még egy kevés ideig pároljuk, majd hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt, keverjük bele a tojásokat, a tejszínt és az összevágott fekete olívabogyót.
A kibélelt piteformába öntsük a megpárolt tölteléket, majd 160 fokos sütőben süssük 25-30 percig.