Mézes-joghurtos eperkrém

Vágólapra másolva!
Lassan elérhető áron kapni sokak kedvencét, az egyik legfinomabb gyümölcsöt, az epret. Vele készíti ezen a héten is a finom fogásokat Kaldeneker György szakács.
Vágólapra másolva!

A desszert tálalásához válasszunk ki szép talpas borospoharakat.
Egy tésztaszűrőt béleljünk ki papír kéztörlővel, majd öntsünk bele natúr joghurtot. Csepegtessük legalább két órán keresztül. Így sűrű joghurtkrémet tudunk készíteni. Ezt a krémet ízesítsük kevéske reszelt friss gyömbérrel vagy reszelt citromhéjjal.

A boros poharak aljába öntsünk egy-két evőkanálnyi mézet, erre töltsük az ízesített joghurtot, majd a tetejére, citrommal és kevéske porcukorral összekevert eperszemeket tegyünk. Dekoráljuk friss menta vagy citromfű levelekkel. Másfajta gyümölccsel is elkészíthetjük, például kivivel, málnával, szederrel vagy fekete ribizlivel.