Parmezános rizspogácsák grillen

Vágólapra másolva!
A kerti grillsütőn könnyen, gyorsan, zsírszegényen, zamatosan készíthetjük el ételeinket. A társas szórakozás kedvelt színfoltja a faszénparázson történő grillezés. Előnye, hogy a sütéskor finom füstízt kapnak az elkészített ételek. A héten grillpartira való finomságokkal ismertet meg bennünket Kaldeneker György.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 3 szelet bacon, 2 gerezd fokhagyma, 1 póréhagyma, 2 egész tojás, 280 g rizs, 125 g gomba, 750 ml zöldségleves, 60 g reszelt parmezán sajt, 30 g liszt, 90 g zsemlemorzsa

Egy lábasba tegyük az összekockázott bacont, pirítsuk meg és adjuk hozzá az összevágott pórét és a gombát. Pároljuk pár percig. Adjuk hozzá a rizst, majd engedjük fel a zöldséglevessel, sózzuk, borsozzuk, majd ha felforrt, készre pároljuk. Ha kicsit kihűlt, belekeverjük az egész tojásokat, a lisztet és a sajtot, fokhagymával ízesítjük. Ha túl lágynak találjuk, akkor keverhetünk bele még egy kis zsemlemorzsát is. Fasírtformákat formázunk belőle, zsemlemorzsában megforgatjuk, és a forró grillen pirosra sütjük.

Vegetáriánusok bacon nélkül, vega zsírral is készíthetik.